Karınca kolonisi kurumu için yardım.

RafaSilvaa27

Yumurta
Üye
Merhabalar ben ilk defa karınca kolonisi kuracağım. Sizce en uygun tür hangisi olur? Ve bir karınca kolonisi için bana lazım olan ekipmanlar nelerdir? Ayrıca bilmem gereken özel bir şey var mı? Temelini az çok biliyorum.

Yağız13

Pupa
Üye
Hocam merhaba tür olarak istediğiniz türle başlayabilirsiniz. Lazım olan ekipmanlar: Kraliçe karınca,cam deney tüpü 2/3 adet,kulak çöpü ve canlı yem. Benim bildiklerimde bunlar. @Mikrox

Mikrox

Phragmotic
Yardımsever
Üye
Merhabalar ben ilk defa karınca kolonisi kuracağım. Sizce en uygun tür hangisi olur? Ve bir karınca kolonisi için bana lazım olan ekipmanlar nelerdir? Ayrıca bilmem gereken özel bir şey var mı? Temelini az çok biliyorum.
Malzemeleri yağız13 hocam yazmış zaten. Benim ekleyeceklerim pamuk ve cımbız olur. Bana göre başlangıç için en iyi cins Messor. Hasatçı karıncalar ve canlı yemi elzem şekilde istemezler fakat olsa iyi olur. Genel besin kaynağı tohumlardır buda beslenme olarak sizi yormaz. Ayrıca birçok işçi kastını da burada görebilirsiniz (minor, media, major)

Berkalp

Yumurta
Üye
Hocam zaten malzemeler yazılmış tür olarak messor veya lasiusu seçebilirsiniz. Malzeme olarak asetat kağıdı, pamuk bide termometre alabilirsiniz isteğe bağlı.