Karınca kolonisi büyümüyor

Emirozkan

Larva
Üye
Dostlar merhaba. Bir Prenolepis nitens kolonim var. Aylardır büyümüyor. Tek bir işçisi var. Rahatsız etmiyorum. Şekerli su ve un kurdu veriyorum. Ama aylardır büyümüyor. Koloniyi doğaya salmalı mıyım ?

Caramel

Nanitik
Üye
Öncelikle odanın sıcaklığı kaç derece?Prenolepis nitens türü düşük sıcaklıklarda yaşar.Ayrica esaret altında bakılmış bir koloniyi doğaya salmanızı önermem.

• Beğendim
Tepkiler: det

nevzatgns19

Minör
Üye
Başka canlı yemler deneyebilirsiniz buffalo kurdu gibi belki un kurdunu çok yemiyor olabilirler.

yücehayvanat

Media
Üye
Prenolepis bitene türünde bildiğim kadarıyla bir çeşit yaz uykusu mekanizması var, hatta bunun terimsel karşılığını da biliyordum ama unutmuşum. Yani koloninizin şuan gelişmemesi sanırım normal. Sıcaklığın 18 dereceyi geçmediğinden emin olun çünkü bu tür zaten doğada da bu sıcaklılarda foraging yapıyorlar, en azından ben o zamanlar görüyorum.

Caramel

Nanitik
Üye
Karıncanız yaz uykusuna girmiş.Bu hayvanlar 18°altında yaşarlar, bi anda sıcaklık indirmemenizi öneririm. Kademeli indirmen daha sağlıklı olur.Sonra klasik beslemeler ile devam edebilirsiniz.

Konu 'Kışın Aktif Üyeleri Prenolepis' https://karincaciftligim.com/threads/kisin-aktif-uyeleri-prenolepis.2808/

Bu yazıdaki Aestivation ve Cryophilia kısımlarını okumanı öneririm.

Emirozkan

Larva
Üye
Eğer oda 25 derece ve üstü olursa işçi nin ölmesi gerekir eğer ölmediyse Prenolepis nitens olmayabilir.
Aylar önce açtığım bir Forum’da bu tür çözüm olarak işaretlenmişti. Onları soğuk nereye koyabilirim bilmiyorum buzdolabı çok soğuk, oda ortalama 20° civarında hani 18°’nin altı nereyi bulabilirim bilmiyorum.

Tarantuk-Adam

Yumurta
Üye
Evin çok güneş almayan giysi odası gibi yerler olabilir.

Biraz araştırdım minik kozmetik ürün dolaplarına koyabilirmişsin.

yücehayvanat

Media
Üye
Aylar önce açtığım bir Forum’da bu tür çözüm olarak işaretlenmişti. Onları soğuk nereye koyabilirim bilmiyorum buzdolabı çok soğuk, oda ortalama 20° civarında hani 18°’nin altı nereyi bulabilirim bilmiyorum.
Canlılar zaten yaz uykusunda ve sıcaklıklar (konumunuza bağlı olarak değişebilir) düşmeye başladı ve yaz mevsiminde değil sayılırız, aestivasion da diyapoza benzer şekilde çalışıyordur diye düşünüyorum, yakında koloni yaz uykusundan çıkar ve kraliçe yumurtlamaya başlar, eğer şuanda sıcaklığı yapay olarak düşürürseniz bu birşey ifade etmez büyük ihtimalle, yapabileceğiniz en iyi şey beklemek.

Emirozkan

Larva
Üye
Canlılar zaten yaz uykusunda ve sıcaklıklar (konumunuza bağlı olarak değişebilir) düşmeye başladı ve yaz mevsiminde değil sayılırız, aestivasion da diyapoza benzer şekilde çalışıyordur diye düşünüyorum, yakında koloni yaz uykusundan çıkar ve kraliçe yumurtlamaya başlar, eğer şuanda sıcaklığı yapay olarak düşürürseniz bu birşey ifade etmez büyük ihtimalle, yapabileceğiniz en iyi şey beklemek.
Tamamdır teşekkürler