karincaciftligim.com
Messor sp. Prensesi/kraliçesi. Bakımı en kolay türlerdendir standar tüp kurumu (bilmiyorsanız forumda artarak bulabilirsiniz) yapın. Titreşimsiz oda sıcaklığında ve karanlık bir yere Kraliçeyi koyun. Kraliçenin kanat döküp yumurtlamasını bekleyin.Yumurtladıktan 1.5 ay civarında bir süre sonra ilk işçiler çıkacaktır. bu süre içerisinde yemek vermenize gerek yok. İlk işçi çıkıp kendine geldiğinde pamuk çubuğuyla şekerli su verin ve tüpün içerisine 2-3 tane kırılmış tohum (kuş yemi) bırakın. Bundan sonra tüpte hep tohum bulunmalıdır çünkü messorların ana besini bu tohumlardır. Tohum dışında haftada bir şekerli su ve canlı yem verebilirsiniz ( ikisini aynı anda vermeyin).Bu kraliçenin türü,bakımı,yiyecek, içecek ve kolonisi için ihtiyaçları lütfen
Messor olduğundan emin misiniz ve tohum derken neler verebilirim canlı besin şart mıMessor sp. Prensesi/kraliçesi. Bakımı en kolay türlerdendir standar tüp kurumu (bilmiyorsanız forumda artarak bulabilirsiniz) yapın. Titreşimsiz oda sıcaklığında ve karanlık bir yere Kraliçeyi koyun. Kraliçenin kanat döküp yumurtlamasını bekleyin.Yumurtladıktan 1.5 ay civarında bir süre sonra ilk işçiler çıkacaktır. bu süre içerisinde yemek vermenize gerek yok. İlk işçi çıkıp kendine geldiğinde pamuk çubuğuyla şekerli su verin ve tüpün içerisine 2-3 tane kırılmış tohum (kuş yemi) bırakın. Bundan sonra tüpte hep tohum bulunmalıdır çünkü messorların ana besini bu tohumlardır. Tohum dışında haftada bir şekerli su ve canlı yem verebilirsiniz ( ikisini aynı anda vermeyin).
Messor olduğu kesin. Canlı besin şart değil, çeşitli kuş yemleri verebilirsiniz.Messor olduğundan emin misiniz ve tohum derken neler verebilirim canlı besin şart mı
Bende pek kuş yemi vb. Yok arpa,mısır,meyve,sebze tohumu vs. Olur muMessor olduğu kesin. Canlı besin şart değil, çeşitli kuş yemleri verebilirsiniz.
Olur efendim, kullanabilirsiniz.Bende pek kuş yemi vb. Yok arpa,mısır,meyve,sebze tohumu vs. Olur mu
Elma, armut ve kiraz tohumu siyanür içerir olmaz.Bende pek kuş yemi vb. Yok arpa,mısır,meyve,sebze tohumu vs. Olur mu
Yani her gün tohum vermem lazım mı verilecek canlı,tohum besinlerini detaylıca söylerseniz sevinirim yeni başladım her gün tohum şart mıElma, armut ve kiraz tohumu siyanür içerir olmaz.
Arpa kabuğu çok sert değilse olur.
Mısır çok serttir küçük küçük kırarak verebilirsiniz.
Kavun, karpuz, kabak ve ayçiçeği tuzsuz ve kavrulmamış olmak şartıyla verilebilir.
Her gün vermek şart değil 4-5 gün arayla şekerli su verebilirsiniz canlı besine gerek yok ve tohumu ayrıca satın alırsanız daha iyi olur. Tohum tüpün içinde olduğu sürece vermenize gerek yok.Yani her gün tohum vermem lazım mı verilecek canlı,tohum besinlerini detaylıca söylerseniz sevinirim yeni başladım her gün tohum şart mı
Verilebilecek tohumları söylermisiniz nem oranı ne kadar olmalı bide teşekkür ederimHer gün vermek şart değil 4-5 gün arayla şekerli su verebilirsiniz canlı besine gerek yok ve tohumu ayrıca satın alırsanız daha iyi olur. Tohum tüpün içinde olduğu sürece vermenize gerek yok.
Kraliçe işçi çıkarana kadar beslemeyin ilk işçilere daha yumuşak kabuklu tohumları kırarak vermeniz daha iyi olur.
Keten Tohumu, Çiğ Susam, Haşhaş Tohumu, Karahindiba Tohumu, Chia Tohumu, Ayçekirdeği, Kanarya yemi, Muhabbet kuşu yemi bunlar benim deneyipte sonuç aldığım tohumlar ve tahıllar ayrıca bazı kuruyemişleride verebilirsiniz ve başka bir sürü tohum da verebilirsiniz. Belli bir nem oranı yok tüpün bir kısmı suyla dolu olmalı ben göz kararı yapıyorum tüpün boyutlarına göre değişiyor internette messor tüpü diye aratıp sonuçlara bakabilirsiniz.Verilebilecek tohumları söylermisiniz nem oranı ne kadar olmalı bide teşekkür ederim
Efendim mısır tohumu hakkında söyleyeyim messor majorlarının çeneleri çok güçlüdür tohum kıran olarak bilinirler hatta yani mısırtohumunu kırarlar gibime geliyor.Elma, armut ve kiraz tohumu siyanür içerir olmaz.
Arpa kabuğu çok sert değilse olur.
Mısır çok serttir küçük küçük kırarak verebilirsiniz.
Kavun, karpuz, kabak ve ayçiçeği tuzsuz ve kavrulmamış olmak şartıyla verilebilir.
İlk işçiler kıramaz.Efendim mısır tohumu hakkında söyleyeyim messor majorlarının çeneleri çok güçlüdür tohum kıran olarak bilinirler hatta yani mısırtohumunu kırarlar gibime geliyor.
Edindiğim deneyimle söylüyorum karahindiba bence sizin için en iyi tercih. Her yerde var, kabuğu yumuşak ve şahsen benim messorlarım denediğim bütün tohumladan daha çok beğendi. Bir çakmakla tüylerini yakıp, küllerini hafifçe üfledikten sonra geride kalan tohumları verebilirsiniz. Fakat tek tip tohum vermek sağlıklı değil. Burada yazan tohumlardan da buldukça verin çeşitlilik önemli.Keten Tohumu, Çiğ Susam, Haşhaş Tohumu, Karahindiba Tohumu, Chia Tohumu, Ayçekirdeği, Kanarya yemi, Muhabbet kuşu yemi bunlar benim deneyipte sonuç aldığım tohumlar ve tahıllar ayrıca bazı kuruyemişleride verebilirsiniz ve başka bir sürü tohum da verebilirsiniz. Belli bir nem oranı yok tüpün bir kısmı suyla dolu olmalı ben göz kararı yapıyorum tüpün boyutlarına göre değişiyor internette messor tüpü diye aratıp sonuçlara bakabilirsiniz.
Bundan mı bahsediyorsun bu evet her yerde var bide bunların sarı olanları varEdindiğim deneyimle söylüyorum karahindiba bence sizin için en iyi tercih. Her yerde var, kabuğu yumuşak ve şahsen benim messorlarım denediğim bütün tohumladan daha çok beğendi. Bir çakmakla tüylerini yakıp, küllerini hafifçe üfledikten sonra geride kalan tohumları verebilirsiniz. Fakat tek tip tohum vermek sağlıklı değil. Burada yazan tohumlardan da buldukça verin çeşitlilik önemli.
Evet karahindiba budur efendim.Bundan mı bahsediyorsun bu evet her yerde var bide bunların sarı olanları var