Karınca Kolonim (2.Deneme)

selimaga

Larva
Üye
Arkası ne kadar büyümüş şişmiş yumurtadan mı acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Atreides

Yumurta
Yardımsever
Üye
Abdomenin rengine bakılırsa yüksek ihtimalle işçilerinizin rengi çok güzel bir altın sarısı olacak. Lasius flavus diye arama yaparsanız görebilirsiniz(kraliçe flavus olmayabilir örnek için öneriyorum.)

İlayda999

Larva
Üye
Arkası ne kadar büyümüş şişmiş yumurtadan mi acaba.
Aslında tam olarak nedenini bilmiyorum ilk fark ettiğim zaman ben de internetten biraz araştırmıştım ama kesin bir cevap bulamamıştım. Kış uykusu için birkaç gün şekerli su ve yumurta vermiştim daha sonra böyle oldu. Zaten kış uykusundan çıkarttığımda bu kadar şişmiş bir şekilde durmuyordu eski haline yakın durumdaydı.

Abdomenin rengine bakılırsa yüksek ihtimalle işçilerinizin rengi çok güzel bir altın sarısı olacak. Lasius flavus diye arama yaparsanız görebilirsiniz(kraliçe flavus olmayabilir örnek için öneriyorum.)
Hemen bakıyorum, bilgi için teşekkürler.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aslında tam olarak nedenini bilmiyorum ilk fark ettiğim zaman ben de internetten biraz araştırmıştım ama kesin bir cevap bulamamıştım. Kış uykusu için birkaç gün şekerli su ve yumurta vermiştim daha sonra böyle oldu. Zaten kış uykusundan çıkarttığımda bu kadar şişmiş bir şekilde durmuyordu eski haline yakın durumdaydı.

Hemen bakıyorum, bilgi için teşekkürler.
Kraliçenizin abdomeninin bu kadar büyümesinin sebebi sosyal canlılarda ve bazı tekil eklembacaklılarda görülebilen "fizyogastrizm" sayesindedir. Kraliçe tıka basa doyduğu zaman veya üreme kapasitesi genişlemiş kraliçenin karnında böyle bir genişleme görülebilir. Besinden sonra böyle verdiğini gördüğünüze göre kraliçeniz tıka basa doyduğu için böyledir. 😄

İlayda999

Larva
Üye
Kraliçenizin abdomeninin bu kadar büyümesinin sebebi sosyal canlılarda ve bazı tekil eklembacaklılarda görülebilen "fizyogastrizm" sayesindedir. Kraliçe tıka basa doyduğu zaman veya üreme kapasitesi genişlemiş kraliçenin karnında böyle bir genişleme görülebilir. Besinden sonra böyle verdiğini gördüğünüze göre kraliçeniz tıka basa doyduğu için böyledir. 😄
O zaman amacıma ulaşmışım çünkü verdiğim besinlerle ilgilendiğini hiç görmemiştim o yüzden de besleyemediğimi düşünüp biraz tedirgin olmuştum. Bu yazılanları gördüğüm için sevindim, teşekkürler.

İlayda999

Larva
Üye
Yumurtaların gelişimi biraz yavaş ilerliyor ama gözle görülür değişimler var bu nedenle bir fotoğraf eklemek istedimm.

1740638016583.jpg

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Geçen gün yumurta verdim ve sanırım pek ilgilenmedi o yüzden abdomeninde değişiklik olmadı sonra şekerli suyu verdim sanırım onu seviyor bir gün içerisinde yine kocaman olmuştuu.
Hmm evet şekerli su geçenlerde bende verdim baya güzel içmiş.Yumurta hiç denemedim şu an uykuda kaldırınca deneyeceğim.İnşallah benimkide sever çünkü gerçekten sizin ki çok güzel gelişmiş.

İlayda999

Larva
Üye
Şu an çok heyecanlıyımm...
1 hafta önce karıncamın suyu azaldığı için yeni yerine geçirmiştim ve geçiş sırasında sanırım karıncamı biraz strese sokmuşum o yüzden çok fazla açıp bakmamaya karar vermiştim. 3-4 gündür de hiç bakmadım ama bugün verdiğim yumurtayı geri almak için açtığımda bir de ne göreyimmm
IMG_20250322_132407_639.jpg
artık bir tane değil tam üç tane karıncam var ve üç tanesi de yakın zamanda aramıza katılacak gibi görünüyoor.

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Şu an çok heyecanlıyımm...
1 hafta önce karıncamın suyu azaldığı için yeni yerine geçirmiştim ve geçiş sırasında sanırım karıncamı biraz strese sokmuşum o yüzden çok fazla açıp bakmamaya karar vermiştim. 3-4 gündür de hiç bakmadım ama bugün verdiğim yumurtayı geri almak için açtığımda bir de ne göreyimmm
Ekli dosyayı görüntüle 46564
artık bir tane değil tam üç tane karıncam var ve üç tanesi de yakın zamanda aramıza katılacak gibi görünüyoor.
Oo çok güzel hayırlı olsun senin adına sevindim🫠