Karınca Kolonim (2.Deneme)

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Teşekkür ederim. Canlı yem ile beslemeye başlamak istiyorum artık ama elime ulaşması biraz uzun sürecek gibi bu süreçte ne yapabilirim?
Çiğ kıyma ve tavuk verebilirsiniz.Yine yumurta beyazı-sarısı,kedi-köpek kuru maması olabilir.Tabi yerler mi yemezler mi orası belli olmaz.Bunları düzenli vermeniz sağlıklı olmaz kısa süreliğine verin.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çiğ kıyma ve tavuk verebilirsiniz.Yine yumurta beyazı-sarısı,kedi-köpek kuru maması olabilir.Tabi yerler mi yemezler mi orası belli olmaz.Bunları düzenli vermeniz sağlıklı olmaz kısa süreliğine verin.
Çiğ kıyma ve tavuğu kısa süreliğine de vermeyin.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Verenler var hocam ya.O kadar sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Ne açıdan sorun oluşturuyor?
Çok açıdan sorun yaratıyor. Bakteriler için oldukça elverişli bir besi yeri bu besinler. Bakteri üremesi, küflenme genel koloni sağlığını etkileyen bir şey. İkincisi sindirememe, karıncalar bu besinlerdeki içerikleri sindirecek sindirim enzimlerine sahip değildir. Bu besinlerin sahip oldukları kompleks yağlar, proteinler sindirimi oldukça zorlaştırır. Hantallaşma, sindirim sorunları, ani/yersiz ölümler görülebilir. Doğada evet karıncalar böyle besinler gördü mü affetmezler ki bu çok sık olabilen bir şey değil, karıncalardan önce yırtıcılar tüketir. Bu yüzden nadir maruz kaldıkları için "pek" bir sorun yaratmıyor, zaten can alıcı kısımda burda.

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Çok açıdan sorun yaratıyor. Bakteriler için oldukça elverişli bir besi yeri bu besinler. Bakteri üremesi, küflenme genel koloni sağlığını etkileyen bir şey. İkincisi sindirememe, karıncalar bu besinlerdeki içerikleri sindirecek sindirim enzimlerine sahip değildir. Bu besinlerin sahip oldukları kompleks yağlar, proteinler sindirimi oldukça zorlaştırır. Hantallaşma, sindirim sorunları, ani/yersiz ölümler görülebilir. Doğada evet karıncalar böyle besinler gördü mü affetmezler ki bu çok sık olabilen bir şey değil, karıncalardan önce yırtıcılar tüketir. Bu yüzden nadir maruz kaldıkları için "pek" bir sorun yaratmıyor, zaten can alıcı kısımda burda.
Eyvallah hocam.

İlayda999

Larva
Üye
Güncelleme için geldimm.
Şuan çörek otumla beraber toplamda 7 karıncam oldu ve sayamadığım birçok yumurta. Yumurtaların gelişimi normalde de mi yavaş oluyor yoksa ben bir şeyleri eksik mi yapıyorum?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hava sıcaklığını kontrol edin. Geceleri sıcaklık evin içerisinde düşmüyorsa sorun yok.

LuciFeci

Nanitik
Üye
Merhabalarr,
İkinci kez koloni kurmak için elime bir fırsat geçti ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanabilmek için yöntem değiştirmeye karar verdim ve işte buradayımm. İlk defa karıncalara ilgi duyduğum zamanlar bundan 7-8 ay önceydi ve bir video sayesinde bunu fark ettim. Bu hobiye başlamadan önce birçok şey okudum, izledim ve en önemlisi gözlemledim fakat pek yeterli olmamış olacak ki ilk bulduğum kraliçe karıncayı sadece 3-4 ay yaşatabildim daha sonra sebebini hala çözemediğim bir nedenden dolayı öldü. İlk kraliçe karıncam öldükten sonra bir süre ara vermek istedim ve o süre zarfında birçok bilgi daha öğrenmeye devam ettim. İki hafta önce tekrardan kraliçe karınca arayışına geçtim ve tam beş gün önce yeni kraliçe karıncamı buldumm ve benim için yeni bir başlangıç oldu. Sizinle de bu süreçte yaptığım yanlışları fark edebilmek ve düzeltmek için paylaşım yapmak istedim...
Eklediğim fotoğraflardan anlaşılıyorsa türünü ve cinsini söyler misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 44306Ekli dosyayı görüntüle 44307
Bakımı kolay bir tür bulmuşsunuz. Umarım iyi bir koloni elde edebilirsin. Bu aylarda Nodus uçuşları olacak ve bakımı zor bir tür, arayın ve bu türün de zevkini çıkarın. Noduslardan sonra uzun bir süre başka tür arayışına geçmezsiniz çünkü aşırı eğlenceli bir tür. İyi hobiler

İlayda999

Larva
Üye
Hangi aralıkta seyrediyor?
Derece olarak tam bir şey söyleyemem çünkü bilmiyorum. Normal bir oda sıcaklığı diyebilirim.

Bakımı kolay bir tür bulmuşsunuz. Umarım iyi bir koloni elde edebilirsin. Bu aylarda Nodus uçuşları olacak ve bakımı zor bir tür, arayın ve bu türün de zevkini çıkarın. Noduslardan sonra uzun bir süre başka tür arayışına geçmezsiniz çünkü aşırı eğlenceli bir tür. İyi hobiler
Teşekkürler, uçuşları takip edeceğim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

İlayda999

Larva
Üye
Dün karıncalarımın suyu bittiği için ve yerleri kirlendiği için farklı bir tüpe aldım (benim için gerçekten uzun ve zor bir süreç oldu).Tüp temizken de çekip paylaşmak istedim sizinlee.

Ekli dosyalar

• IMG_20250601_203803_781.jpg
    IMG_20250601_203803_781.jpg
    18.2 KB · Görüntüleme: 12

BahadirSarp

Majör
Üye
Dün karıncalarımın suyu bittiği için ve yerleri kirlendiği için farklı bir tüpe aldım (benim için gerçekten uzun ve zor bir süreç oldu).Tüp temizken de çekip paylaşmak istedim sizinlee.
Tüpün ağzında ki hafif saydam şey nedir?