Teşekkür ederim. Canlı yem ile beslemeye başlamak istiyorum artık ama elime ulaşması biraz uzun sürecek gibi bu süreçte ne yapabilirim?Oo çok güzel hayırlı olsun senin adına sevindim🫠
Teşekkür ederim. Canlı yem ile beslemeye başlamak istiyorum artık ama elime ulaşması biraz uzun sürecek gibi bu süreçte ne yapabilirim?Oo çok güzel hayırlı olsun senin adına sevindim🫠
Çiğ kıyma ve tavuk verebilirsiniz.Yine yumurta beyazı-sarısı,kedi-köpek kuru maması olabilir.Tabi yerler mi yemezler mi orası belli olmaz.Bunları düzenli vermeniz sağlıklı olmaz kısa süreliğine verin.Teşekkür ederim. Canlı yem ile beslemeye başlamak istiyorum artık ama elime ulaşması biraz uzun sürecek gibi bu süreçte ne yapabilirim?
Çiğ kıyma ve tavuğu kısa süreliğine de vermeyin.Çiğ kıyma ve tavuk verebilirsiniz.Yine yumurta beyazı-sarısı,kedi-köpek kuru maması olabilir.Tabi yerler mi yemezler mi orası belli olmaz.Bunları düzenli vermeniz sağlıklı olmaz kısa süreliğine verin.
Verenler var hocam ya.O kadar sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Ne açıdan sorun oluşturuyor?Çiğ kıyma ve tavuğu kısa süreliğine de vermeyin.
Çok açıdan sorun yaratıyor. Bakteriler için oldukça elverişli bir besi yeri bu besinler. Bakteri üremesi, küflenme genel koloni sağlığını etkileyen bir şey. İkincisi sindirememe, karıncalar bu besinlerdeki içerikleri sindirecek sindirim enzimlerine sahip değildir. Bu besinlerin sahip oldukları kompleks yağlar, proteinler sindirimi oldukça zorlaştırır. Hantallaşma, sindirim sorunları, ani/yersiz ölümler görülebilir. Doğada evet karıncalar böyle besinler gördü mü affetmezler ki bu çok sık olabilen bir şey değil, karıncalardan önce yırtıcılar tüketir. Bu yüzden nadir maruz kaldıkları için "pek" bir sorun yaratmıyor, zaten can alıcı kısımda burda.Verenler var hocam ya.O kadar sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.Ne açıdan sorun oluşturuyor?
Eyvallah hocam.Çok açıdan sorun yaratıyor. Bakteriler için oldukça elverişli bir besi yeri bu besinler. Bakteri üremesi, küflenme genel koloni sağlığını etkileyen bir şey. İkincisi sindirememe, karıncalar bu besinlerdeki içerikleri sindirecek sindirim enzimlerine sahip değildir. Bu besinlerin sahip oldukları kompleks yağlar, proteinler sindirimi oldukça zorlaştırır. Hantallaşma, sindirim sorunları, ani/yersiz ölümler görülebilir. Doğada evet karıncalar böyle besinler gördü mü affetmezler ki bu çok sık olabilen bir şey değil, karıncalardan önce yırtıcılar tüketir. Bu yüzden nadir maruz kaldıkları için "pek" bir sorun yaratmıyor, zaten can alıcı kısımda burda.
Hayır sıcaklık aynı kalıyor, büyük değişiklikler olmuyor.Hava sıcaklığını kontrol edin. Geceleri sıcaklık evin içerisinde düşmüyorsa sorun yok.
Hangi aralıkta seyrediyor?Hayır sıcaklık aynı kalıyor, büyük değişiklikler olmuyor.
Bakımı kolay bir tür bulmuşsunuz. Umarım iyi bir koloni elde edebilirsin. Bu aylarda Nodus uçuşları olacak ve bakımı zor bir tür, arayın ve bu türün de zevkini çıkarın. Noduslardan sonra uzun bir süre başka tür arayışına geçmezsiniz çünkü aşırı eğlenceli bir tür. İyi hobilerMerhabalarr,
İkinci kez koloni kurmak için elime bir fırsat geçti ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanabilmek için yöntem değiştirmeye karar verdim ve işte buradayımm. İlk defa karıncalara ilgi duyduğum zamanlar bundan 7-8 ay önceydi ve bir video sayesinde bunu fark ettim. Bu hobiye başlamadan önce birçok şey okudum, izledim ve en önemlisi gözlemledim fakat pek yeterli olmamış olacak ki ilk bulduğum kraliçe karıncayı sadece 3-4 ay yaşatabildim daha sonra sebebini hala çözemediğim bir nedenden dolayı öldü. İlk kraliçe karıncam öldükten sonra bir süre ara vermek istedim ve o süre zarfında birçok bilgi daha öğrenmeye devam ettim. İki hafta önce tekrardan kraliçe karınca arayışına geçtim ve tam beş gün önce yeni kraliçe karıncamı buldumm ve benim için yeni bir başlangıç oldu. Sizinle de bu süreçte yaptığım yanlışları fark edebilmek ve düzeltmek için paylaşım yapmak istedim...
Eklediğim fotoğraflardan anlaşılıyorsa türünü ve cinsini söyler misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 44306Ekli dosyayı görüntüle 44307
Derece olarak tam bir şey söyleyemem çünkü bilmiyorum. Normal bir oda sıcaklığı diyebilirim.Hangi aralıkta seyrediyor?
Teşekkürler, uçuşları takip edeceğim.Bakımı kolay bir tür bulmuşsunuz. Umarım iyi bir koloni elde edebilirsin. Bu aylarda Nodus uçuşları olacak ve bakımı zor bir tür, arayın ve bu türün de zevkini çıkarın. Noduslardan sonra uzun bir süre başka tür arayışına geçmezsiniz çünkü aşırı eğlenceli bir tür. İyi hobiler
Gece kaloriferleri/sobayı yakıyor musunuz?Derece olarak tam bir şey söyleyemem çünkü bilmiyorum. Normal bir oda sıcaklığı diyebilirim.
Teşekkürler, uçuşları takip edeceğim.
Evet yanıyor.Gece kaloriferleri/sobayı yakıyor musunuz?
O halde muhtemelen sıcaklıktan yana sorununuz yok. Her şey yolunda.Evet yanıyor.
TeşekkürlerO halde muhtemelen sıcaklıktan yana sorununuz yok. Her şey yolunda.
Tüpün ağzında ki hafif saydam şey nedir?Dün karıncalarımın suyu bittiği için ve yerleri kirlendiği için farklı bir tüpe aldım (benim için gerçekten uzun ve zor bir süreç oldu).Tüp temizken de çekip paylaşmak istedim sizinlee.
Şekerli suya bandırılmış pamuk.Tüpün ağzında ki hafif saydam şey nedir?
Doğru doğru sanki protein jeli gibi bişey sandım sağolun.Şekerli suya bandırılmış pamuk.