Karınca ısıtma sistemi

Kuzeybdk

Yumurta
Üye
10 adet messor barbarus, 1 adet messor dentatusum var. Isıtma sistemi yaptım kendi aklımca. Yumurtalık vardı, 3 tane üst üste koydum, aralara tüpleri koydum. Yumurtalığın 10-15 cm ilerisinde de 1w kırmızı ampul var, işe yarar mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ants123

Nanitik
Üye
Bu konuya cevabım yok ancak naçizane alternatif yol sunabilirim. Ben modemi kutunun içine koyarak ısıtıyorum. Çok önce birinden duyup denemiştim yaklaşık 4 aydır kullanıyorum hem kullanımı aşırı basit hem de düşündüğünüzden daha iyi ısıtıyor. Tek sorun bu sıcaklığın modeme zarar verme ihtimali. Modem o kutunun içini ısıtacak ancak kendisi daha çok ısınacak bununla beraber kapalı ortamda daha az hava alacak. Modeminizin marka modeli üzerinden kısa bir araştırmayla bunlara ne kadar dayanıklı olduğunu bulabilirsiniz. Ben ttnet kullanıyorum dediğim gibi bir sorunla karşılaşmadım. Tek yapmanız gereken telefon kutularındaki gibi havayı içerde hapseden bir kutunun altını kumaşla kaplayıp içine modemi koymak, üstüne de birkaç kumaş örtüp ısı yalıtımını güçlendirebilirsiniz. Ben bunun için tablet kutusu kullanıyorum. Umarım işinize yarar, potansiyel zararlar hakkında bilgim yok sadece kendim de kullandığım bir yöntemi paylaşmak istedim. Kutunun bir nebze hava da almasını sağlayın ki karıncalar ve modem nefes alabilsin 😊

Hobidaşt

Yumurta
Üye
10 adet messor barbarus, 1 adet messor dentatusum var. Isıtma sistemi yaptım kendi aklımca. Yumurtalık vardı, 3 tane üst üste koydum, aralara tüpleri koydum. Yumurtalığın 10-15 cm ilerisinde de 1w kırmızı ampul var, işe yarar mı?
Messor barbarus Türkiye'de Yok kayıt dışı. Oertzeni fln dır.

General_Elyq

Larva
Üye
1W?? Kankam bir görsel atma şansın var mı? Eğer varsa imkanın alüminyum folyo ile sar etrafını parlak yüzeyi içeride kalıcak yani yumurtalıklara bakıcam şekilde olsun.