Karınca için canlı yem tercihi.

Gökdennz

Minör
Üye
Elimde messor, tetra ve laisus türleri var messoru idare ettim ama diğerlerinin de işçileri çıkmak üzere. Canlı yem olarak tartara ve un kurdu arasında kaldım hangisini önerirsiniz? Yem seçici nazlı bir türe sahip miyim, protein besin çeşitliliğini ne kadar sağlamam gerek?

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Elimde messor, tetra ve laisus türleri var messoru idare ettim ama diğerlerinin de işçileri çıkmak üzere. Canlı yem olarak tartara ve un kurdu arasında kaldım hangisini önerirsiniz? Yem seçici nazlı bir türe sahip miyim, protein besin çeşitliliğini ne kadar sağlamam gerek?
Yem seçici cinsler değil fark etmez ama en az 2 çeşit olsun elinde boost için un kurdu ve dubia öneririm dubia boost için hep verme un kurduda temel besin kaynakları olsun dubiayı çok kolay parçalayabildikleri için çok seviyorlar

Gökdennz

Minör
Üye
Yem seçici cinsler değil fark etmez ama en az 2 çeşit olsun elinde boost için un kurdu ve dubia öneririm dubia boost için hep verme un kurduda temel besin kaynakları olsun dubiayı çok kolay parçalayabildikleri için çok seviyorlar
Sayı olarak dubiadan kaç adet alırsam yeterli olur?

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Buffalo kurdu da edinebilirsin ben örnek olarak un kurdu dedim. Normal öğünlerinde sadece kurt ver sadece boostlarken dubia ver boostlarken zaten hızlandıran yem çeşitliliğidir. Yani hep karışık verirsen hep boostlama gibi birşey olur. Dubiaları üretmezsen miktar seçerken şöyle düşün mesela tetramoriuma 3 tane Buffalo kurdu veriyorsan 1 yavru dubia 1 bufalo kurdu ver ne zaman ne kadar boostlayacağına bağlı üreteceksen zaten hızlı çoğalıyor ortalama 50 tane adultu üretime ayırman 3 koloni için fazla fazla yeter

Gökdennz

Minör
Üye
Buffalo kurdu da edinebilirsin ben örnek olarak un kurdu dedim. Normal öğünlerinde sadece kurt ver sadece boostlarken dubia ver boostlarken zaten hızlandıran yem çeşitliliğidir. Dubiaları üretmezsen miktar seçerken şöyle düşün mesela tetramoriuma 3 tane Buffalo kurdu veriyorsan 1 yavru dubia 1 bufalo kurdu ver ne zaman ne kadar boostlayacağına bağlı üreteceksen zaten hızlı çoğalıyor ortalama 50 tane adultu üretime ayırman 3 koloni için fazla fazla yeter
Hocam elimde toplam 1 messor 2 tetra 5 laisus var lasiuslardan 3lü multi 2si tek, işçiler çıkınca başarılı mı olucak anlayacağım. 8 kraliçem var yani. 20 25 adet dubia alsam yeterli olur gibi biter gibi olursa zaten yenisini alırım. Boostlamak için kullanırken hızlıca bitmez diye düşünüyorum zaten. Çok teşekkür ederim.

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Hocam elimde toplam 1 messor 2 tetra 5 laisus var lasiuslardan 3lü multi 2si tek, işçiler çıkınca başarılı mı olucak anlayacağım. 8 kraliçem var yani. 20 25 adet dubia alsam yeterli olur gibi biter gibi olursa zaten yenisini alırım. Boostlamak için kullanırken hızlıca bitmez diye düşünüyorum zaten. Çok teşekkür ederim.
Hocam birkaç gün içerisinde hepsini boostlamazsan onlar zaten çoğalır

Ü

Üye silindi 8734

Bence ilk un kurdu ile besle tartara büyük gelebilir
veredebilirsin yani besin seçmezler bence özellikle canlı yemde