Karınca hobisine yeni başlayacağım kraliçe karınca bulabilir miyim?

paleira

Yumurta
Üye
Vu mevsimde dışarıda kraliçe bulabilir miyim bulamazsam satın alabileceğim güvenilir bir yer önerir misiniz? Bir de başlangıç için bakması basit ve biraz iri tür önerir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

yağızalp

Larva
Üye
Alacağınınız yer olarak antstoreturkey ben aldım güvenilir iri ve basit nir tür istiyorsanız messor öneririm genelde tüm messor türlerinin bakımı aynı dünyada ej kolay tür diyorlar irilik olarak kastettiğiniz boyutu bilmiyorum ama sizi tatmin edebilir

paleira

Yumurta
Üye
Alacağınınız yer olarak antstoreturkey ben aldım güvenilir iri ve basit nir tür istiyorsanız messor öneririm genelde tüm messor türlerinin bakımı aynı dünyada ej kolay tür diyorlar irilik olarak kastettiğiniz boyutu bilmiyorum ama sizi tatmin edebilir
orada olan kraliçelerin hepsi tükenmiş gözüküyor alabileceğim başka bir yer var mı ?

yağızalp

Larva
Üye
orada olan kraliçelerin hepsi tükenmiş gözüküyor alabileceğim başka bir yer var mı ?
ÇOk bilmiyorum ancak karınca sanatı underground ant world mü öyle bir site olması lazım karınca sanatı öneririm bende outworld aldım ancak gelmesi biraz uzun sürebiliyor buralarda yoksa diğer hobici arkadaşlad başka yerler yazarlar

General_Elyq

Yumurta
Üye
eğer bekliyemem diyorsdan ve satın almak istiyorsan siteler var kankam istersen siteleri yazarım sana istersende instagram'da Koloni Dünyam adında bir sayfa var onların telegram grubu var oraya gir de ki kraliçe karınca almak istiyorum satan dm gelsin 3-5 kişi sana dm gelicektir oranın sahibide satıyor fakat sunucuda ki iki kişi çok ucuza satıyor eğer girip Deniz adlı kişiye gidip istersen de ki senin arkadaşın satıyormuş falan yani ben oradan ucuz bir yer görmedim hem çoğu gardrop uygulaması üzerinden yaptığı için kargoda ucuza geliyor fakat sitelerden alırsan en az 2-3k lık eşya almalısın yoksa 180 lira falan kargo parası var

SinanE-Z

Pupa
Üye
eğer bekliyemem diyorsdan ve satın almak istiyorsan siteler var kankam istersen siteleri yazarım sana istersende instagram'da Koloni Dünyam adında bir sayfa var onların telegram grubu var oraya gir de ki kraliçe karınca almak istiyorum satan dm gelsin 3-5 kişi sana dm gelicektir oranın sahibide satıyor fakat sunucuda ki iki kişi çok ucuza satıyor eğer girip Deniz adlı kişiye gidip istersen de ki senin arkadaşın satıyormuş falan yani ben oradan ucuz bir yer görmedim hem çoğu gardrop uygulaması üzerinden yaptığı için kargoda ucuza geliyor fakat sitelerden alırsan en az 2-3k lık eşya almalısın yoksa 180 lira falan kargo parası var
Merhaba,
Bu tarz, hobiyle ilgili grupları sevdiğim için katılıp bakayım dedim, ancak al/ver konusunun durdurulduğu minvalinde bir duyuru ile karşılaştım..

bengo

Pupa
Üye
acele etme bence , şu ara edineceğin kraliçenin kış uykusuna ihtiyacı olacak
birkaç site daha var.
-karınca sanatı (sadece bunu denedim )
-undergraundantworld

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba,
Mesajımı göndermiş sandım ama iptal etmişim 😅

Kraliçe konusunda ticaret kısmını pek önermem; çevrenizde elden alabileceğiniz bir kaynak varsa ona yönelin. Yoksa Mart başından Aralık başına kadar kraliçe bulma ihtimali oldukça yüksek. Yine de almayı düşünüyorsanız, garanti bir öneri vermek zor. Etik konuları bir kenara bıraksak bile, ürünlerin güvenilirliği, satıcının kraliçeyi doğru muhafaza edip etmediği ve çiftleşmiş olup olmadığı (prenses olup olmadığı) çoğu zaman belirsiz. Satıcı iyi niyetli bile olsa, ilk deneyiminiz tatmin edici olmayabilir; verdiğiniz paranın boşa gitme riski ve kraliçenin uzun ömürlü olmama ihtimali var. Kargoda soğuk veya sarsıntıdan dolayı da zarar görebileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

Garantili bir yer yok, deneyimler değişkenlik gösterebilir. Genel olarak önerilerim:

Sahibinden ve benzeri aracılı pazarlar

Ant Store Turkey, Underground World gibi siteler

Birkaç not:

Bireyseller genellikle Dolap gibi uygulamalar üzerinden minimum ücret + IBAN ile ödeme alıyor; kargo anlaşmalıysa hem alıcı hem satıcı için daha makul oluyor.

Isıtıcı ped/mat çoğu zaman eklenmiyor; eklenip eklenmeyeceğini önceden sormak önemli.

Diyapoz süresi, kraliçenin muhafaza koşulları (sıcaklık vs.), türü ve gönderim bilgilerini önceden teyit etmek gerekir.

Güncel fotoğraflar almak, alım öncesi şüpheleri azaltır ve hızlı bir öğrenme süreci sağlar.(Forumda görsellere yer vererek seçim yaparken fikir sahibi olabilirsiniz.)

Özetle, alım öncesi önceden teyit, görsel ve detaylı bilgi almak kritik; sürecin sorunsuz ilerlemesi için bu adımlar faydalı olacaktır.

Umarım yardımcı olur, başarılar! 💚🌱

Ek olarak temsili bir görsel hazırladım:

Son düzenleme: