Karınca hobisine başlamak istiyorum

darbelimatkap

Yumurta
Üye
Merhabalar, karınca hobisine başlamak istiyorum. Nasıl başlayabilirim? Karıncaları nereden bulabilirim? Bu mevsimde bulunur mu merak ediyorum. Bilgili bir arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?

SHADOW_ALMATROS

Pupa
Üye
Merhabalar, karınca hobisine başlamak istiyorum. Nasıl başlayabilirim? Karıncaları nereden bulabilirim? Bu mevsimde bulunur mu merak ediyorum. Bilgili bir arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?
Bu mevsimde bulmak zor ama bulursan da tek tük küçük türler var bence ilk baharı bekle

emre9293

Replete
Üye
Messor, crematogaster, solenopsis ve aphaenogaster cinslerini bu mevsimde bulabilirsiniz.
Kraliçe karınca bulduktan sonra tüp kurulumu yapıp karanlıkta sessiz bir ortamda bırakmanız gerekiyor bu mevsimde bulduğunuz kraliçeleri diyapoza sokmanız daha iyi olur.
İlk işçiler çıktıktan sonra canlı yem edinip onunla beslemelisiniz.

armagankaya

Nanitik
Üye
Hocam öncelikle hoşgeldiniz, bakmak için yeni başlıyorsanız messor ile başlayabilirsiniz, bakımı çok kolay ve çok zevkli. Bulabileceğinizi pek düşünmüyorum, sipariş edebilirsiniz ama stresten ölme şansı var, bu yüzden sonbaharın geçmesini bekleyin bence.Messor Structor Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/
Buradan bilgilerine ulaşabilirsiniz iyi hobiler dilerim.

emre9293

Replete
Üye
Bu mevsimde bulmak zor ama bulursan da tek tük küçük türler var bence ilk baharı bekle
Hocam öncelikle hoşgeldiniz, bakmak için yeni başlıyorsanız messor ile başlayabilirsiniz, bakımı çok kolay ve çok zevkli. Bulabileceğinizi pek düşünmüyorum, sipariş edebilirsiniz ama stresten ölme şansı var, bu yüzden sonbaharın geçmesini bekleyin bence.Messor Structor Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/
Hocalarım neden böyle düşünüyorsunuz ki? Birkaç saat önce 3 konu açıldı ikisi messor kraliçesi birisi messor prensiydi bende iki gün önce messor uçuşuna denk geldim salıda solenopsis buldum.

Son düzenleme:

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Sezonun son uçuşları var messor solenopsis ve Aphenogaster uçuşları var gayet bulanabilir forumda herkes çatır çatır kraliçe buluyor arkadaş arasa bulur.

ömerherdem

Larva
Üye
Hocam siz hang.i şehirdeydiniz acaba.Ve havanın nemli ve elverişli olduğunda bulabilir bence. Bende salı günü messor uçuşuna denk geldim

armagankaya

Nanitik
Üye
Hocalarım neden böyle düşünüyorsunuz ki? Birkaç saat önce 3 konu açıldı ikisi messor kraliçesi birisi messor prensiydi bende iki gün önce messor uçuşuna denk geldim salıda solenopsis buldum.
Sezonun son uçuşları var messor solenopsis ve Aphenogaster uçuşları var gayet bulanabilir forumda herkes çatır çatır kraliçe buluyor arkadaş arasa bulur.
Yok hocam benim öyle bir amacım yok ama kış yaklaşıyor, bir de benim bulunduğum bölgelerde yağmur öyle bir yağıyor ki adamı bile sürükleyecek rüzgar var. Ben de fazla yağmurdan uçuşların pek olumlu olamayacağını düşündüm.

Ayberkfb

Minör
Üye
ben izmit te dün
4 5 tane selonopsis
3 4 tane kanatlı Crematogaster buldum +1 kanatsız çok şanslıyım

Ogien_Stotch

Yumurta
Üye
Hocam nemin yüksek olduğu şehirlerde hâlâ bulabilme şansınız var. Ben Gaziantep'te oturuyorum kraliçe aramak için çıkmadım ona rağmen 3 tane kraliçe buldum hepsi Messor'du. Yani bulma şansınız var baharı beklemenize gerek yok.