Karınca genel bilgi

Armağan

Yumurta
Üye
Ekipmanları nereden temin edebilirim? Birde kolonim kaç ayda 30 / 40 işçili olur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

otsavas

Yumurta
Üye
Tahmini olarak 1 yıl diye düşünüyorum tabi cinsine göre değişir mesela 2 kraliçeli karıncalar çok daha hızlı sayılarını artırıyorlar. İlk başta deney tüpü ve pamuk yeterli olacaktır canlı yem için Ankara canlı yem vb bir sürü site var formikaryum ve outworld'ü undergraun antworld, ant store turkey gibi sitelere bakabilirsin ama başlangıç için dediğim gibi tüp daha iyi olacaktır.

Armağan

Yumurta
Üye
Tahmini olarak 1 yıl diye düşünüyorum tabi cinsine göre değişir mesela 2 kraliçeli karıncalar çok daha hızlı sayılarını artırıyorlar. İlk başta deney tüpü ve pamuk yeterli olacaktır canlı yem için Ankara canlı yem vb bir sürü site var formikaryum ve outworld'ü undergraun antworld, ant store turkey gibi sitelere bakabilirsin ama başlangıç için dediğim gibi tüp daha iyi olacaktır.
peki 2 kraliçeli karıncalar birbiriyle savaşmazlarmı bir bilgim olmadıgı için soruyorum

otsavas

Yumurta
Üye
peki 2 kraliçeli karıncalar birbiriyle savaşmazlarmı bir bilgim olmadıgı için soruyorum
Türe göre değişir bazı koloniler doğaları gereği tek kraliçe bazıları çift kraliçe.Örneğin messorlar tek kraliçe bir tüpe 2 kraliçe koyarsan belirli bir süre sonra güçlü olan zayıfı öldürür.hayır çift kraliçeli türlerde bir kraliçe diğerini öldürmez.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ekipmanları nereden temin edebilirim? Birde kolonim kaç ayda 30 / 40 işçili olur?
Ekipmanlar için @otsavas 'ın dediği sitelere bakabilirsiniz. Ben diğer konu için konuşacağım. 30/40 işçi olması cins/tür bazında olan bir şeydir. Messor besliyorsanız birkaç ayda hızlıca 30/40 işçi olabilirsiniz. Camponotusun büyük türlerinde bu süre daha uzun olur. Daha küçük türler daha hızlı işçi üretirler. 1 yıl süre ise biraz fazla bir süre.