Nasıl yapıyorsun mesela, anlatır mısın? Bir koloni var diyelim ve 1 hafta boyunca yeni tüpe geçmeyecek. Bu durumu hortum kullanmadan en güzel ve en kayıpsız biçimde nasıl transfer edeceksin? Anlat lütfen.
Ve foruma yeni gelen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Bakın arkadaşlar, burada birbirimize düşman değiliz. Hepimizin farklı farklı ve birbirinden kıymetli deneyimleri var. Özellikle yeni gelen arkadaşlarda bu durumu görüyorum. Bir konuda farklı bir görüş sunulunca o yeni gelen bilgiyi çürütmeye çalışıyorsunuz. Yani senin için söylemiyorum
@General_Elyq , yanlış anlama kardeşim ama bunu yapan arkadaşlar var ve kaliteyi düşürüyor bence. Mesela bak, ben burada bir görüşümü söyledim ve bu ilk anlattığım konu doğru bir şey. Bu hobide çoğunluk bunu yapıyor. Sen eğer yeni bir bilgi vereceksen de benim söylediğim şeyi de hiç değilse doğrulayarak ver (benim bilgimde eksik veya yanlış varsa yapma tabii ki). Ama birbirinizin deneyimlerini çürütmek olmasın amacınız lütfen. Buradaki her deneyim çok kıymetli dediğim gibi. Ve amacımız asla birbirimizi kötülemek değil. Ben 2 yıldır bu hobiyi yapıyorum ama belki yeni başlayan birinden bile yeni bir şey öğrenebilirim, bu böyledir yani.
Mesela bak sen burda "Hortum olmadan da yapılabilir." dedin ve buna ben yok,öyle bişey asla olamaz diyebilirdim demedim.Niye çünkü bildiğin bı yöntem vardır ve yapılabilir. Sana sorumu sordum "Nasıl olacak en iyi şekilde nasıl yaparız?" dedim. Sizde yeni gelen bilgilere bu şekilde yaklaşmaya çalışın arkadaşlar. Böyle böyle zaten yeni şeyler öğreniyoruz ve öğreneceğiz. Hemen yeni şeyleri kestirip atmayın. Ha sizin söylediğiniz şey yanlışta olabilir onu da kabul edin karşı çıkmayın.
Dediğim gibi arkadaşlar, lütfen bu konuya ekseriyetle uymaya çalışalım. Bunu yazmamdaki amaç asla ama asla sizleri kırmak veya üzmek değil fakat böyle bir durum var ve ben ne zaman bir konuda görüşümü söylesem bu durumu yaşamaya başladım.
Hepinizi seviyorum🫶🏻🩵