Karınca besleme

Yüreal

Yumurta
Üye
Tamamdır çok güzel.İlgilenirse içer yoksa öylece kalır zaten.Yarın güzelce kulak temizleme çubuğu ile temizler yatırırsın.
Peki bu pamuğunu değiştirdim şimdi ilk zamanlarda yaptığı gibi pamuğa gitti ilk zamanlarda da pamuğu parçalıyordu alışma süreci içindi sanırım bu bi sorun olur mu kış uykusu için.

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Peki bu pamuğunu değiştirdim şimdi ilk zamanlarda yaptığı gibi pamuğa gitti ilk zamanlarda da pamuğu parçalıyordu alışma süreci içindi sanırım bu bi sorun olur mu kış uykusu için.
Yok yok bişey olmaz büyük ihtimalle.

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Böyle bir kutunun etrafını sarsan olur mu havluyla öyle koysam
Olur olur hatta daha küçük kutu olursa tüpün hareket etmeyeceği kadar küçük daha az alan kaplar buzdolabında iyi olur.Etrafta bir sürü karınca uyanmış durumda uykudan ama verim artması için mecbur yatırmak şart bende yatırdım.

Yüreal

Yumurta
Üye
Olur olur hatta daha küçük kutu olursa tüpün hareket etmeyeceği kadar küçük daha az alan kaplar buzdolabında iyi olur.Etrafta bir sürü karınca uyanmış durumda uykudan ama verim artması için mecbur yatırmak şart bende yatırdım.
Daha küçük kutum yok bu kutunun içindede tırtıklar var kutu hareket etmez 2 kat ince havluyla sardım koydum, buzdolabının içide 5 dereceyle 8,9 derece arasında gidiyo kablolu termometreyle ölçtüm.

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Daha küçük kutum yok bu kutunun içindede tırtıklar var kutu hareket etmez 2 kat ince havluyla sardım koydum, buzdolabının içide 5 dereceyle 8,9 derece arasında gidiyo kablolu termometreyle ölçtüm.
Tamamdır sorun yok.Nisan sonunda kaldırırız inşallah.Yine aklına takılan şey olursa o zamanda sorabilirsin.

Yüreal

Yumurta
Üye
Tamamdır sorun yok.Nisan sonunda kaldırırız inşallah.Yine aklına takılan şey olursa o zamanda sorabilirsin.
Tamam çok teşekkür ederim yardımlarınız için,yeni başladığım için çok bilmiyorum darladıysam kusura bakmayın.

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Tamam çok teşekkür ederim yardımlarınız için,yeni başladığım için çok bilmiyorum darladıysam kusura bakmayın.
Estağfirullah kardeşim ne demek.Bu forum soru soranlara yardım etmek için var her zaman yazabilirsin öyle bişey olamaz. 🙃

Hakan006

Yumurta
Üye
Son hali böyle şimdi çekmeceye geri koyucam yarında öğlen yatırıcam doğru mu acaba damla miktarı
Ustam bu fotoğraflar yenimi 67 gundur yumurtlamadi diyorsun hayvanin kanatlari duruyor bence ciftlesmemis olabilir ciftlesse 67 gunde kanadini dokerdi bence

Yüreal

Yumurta
Üye
Hocam hayırlı sabahlar.Senin karıncan tohumla,un kurdu gibi canlıyla beslenir ve şekerli su felan içer.Şu an tohum yemez büyük ihtimalle ama şekerli su içebilir.Bi çay bardağına suyu koyacaksın sonra içine 2-3 tane küp şeker atacaksın.Karıştır iyice kaybolsun şeker sonrada bişey yardımıyla genelde şırınga ile 1-2 damla olacak şekilde içeriye damlatacaksın.Dikkat et fazla basma içeriyi su basar şekerli bide tehlikeli.Dışarda ayarla damlayı sonra içeri alırsın.Şırınga yoksada tüpe girecek birşeyin ucunu suya batıracaksın sonra aynı şekil oraya damlatacaksın.1 gün dursun ertesi gün o suyu sil.Sonra sıra uykuya geliyor.Güzelce bı küçük kutunun içine koyacaksın etrafını havluyla vs 1 kat sararsın sonrada buzdolabına koyacaksın.Buzdolabı 4-5° altı olmasın ama dikkat et.11-4° arasında uyur.Sonra unutacaksın Nisan sonuna kadar yatacak o.Sonrada alırsın kalkar devam eder.Yine burdan anlamadıysan YouTubede uykuya hazırlık ve uyku aşaması videoları var bakabilirsin.Kabaca olay bundan ibaret yani.
Merhabalar aylar sonrasından yazıyorum karıncayı artık kaldırıyımı yeterlimidir

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Merhabalar aylar sonrasından yazıyorum karıncayı artık kaldırıyımı yeterlimidir
Vay be ne ara geçmiş zaman.Bildiğim kadarıyla ülkenin büyük bölümünde hava sıcaklıkları yükseldi.Uçuşlar falanda başladı çoğunlukla.Bence kaldır artık tam zamanı zaten.Nisan sonu Mayıs başı derler hep.

Yüreal

Yumurta
Üye
Vay be ne ara geçmiş zaman.Bildiğim kadarıyla ülkenin büyük bölümünde hava sıcaklıkları yükseldi.Uçuşlar falanda başladı çoğunlukla.Bence kaldır artık tam zamanı zaten.Nisan sonu Mayıs başı derler hep.
Tamam teşekkür ederim kaldırıyorum sonrasında ne yapıcam peki kutuyu açtıktan sonra

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Tamam teşekkür ederim kaldırıyorum sonrasında ne yapıcam peki kutuyu açtıktan sonra
Yavaş yavaş ısı alacağı bir yere koyarsın. Sonrasında ufak bir şekerli su ile besleme yap istersen zaten içerlerse içerler yani.Sonra güzel bir diyet listesi ile gidersin işte.

Yüreal

Yumurta
Üye
Yavaş yavaş ısı alacağı bir yere koyarsın. Sonrasında ufak bir şekerli su ile besleme yap istersen zaten içerlerse içerler yani.Sonra güzel bir diyet listesi ile gidersin işte.
Direk bu gün şekerli su veriyimi bide kabını değiştirmeme gerek varmı acaba, ve bu diyet listesi dediğiniz nedir karıncalar hakkında çok bilgim yok bu bilgilere nasıl ulaşabilirim ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Direk bu gün şekerli su veriyimi bide kabını değiştirmeme gerek varmı acaba, ve bu diyet listesi dediğiniz nedir karıncalar hakkında çok bilgim yok bu bilgilere nasıl ulaşabilirim ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bence 2-3 damla koy ve gözlemle baktın içerlerse durur yoksa temizlersin.Kabı temizse gerek yok kalsınlar.Diyet dediğim şeyde yedikleri besinlere göre falan aylık bı düzen yapar ona göre beslersin.

Yüreal

Yumurta
Üye
Bence 2-3 damla koy ve gözlemle baktın içerlerse durur yoksa temizlersin.Kabı temizse gerek yok kalsınlar.Diyet dediğim şeyde yedikleri besinlere göre falan aylık bı düzen yapar ona göre beslersin.
Bu arada hiç yumurta vs yok sadece kendisi duruyo öyle ve şimdi besliyorum 2 3 damla ile ve kabında da sudaki pamukta kararma var bi tüpü değiştiriyi mi

Ekli dosyalar

• 17455176389762500306768734745419.jpg
    17455176389762500306768734745419.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 11

Karınca1

Yumurta
Üye
Kraliçemin ilk işçileri çıkmadan beslersem daha mı hızlı gelişir

waynhen

Minör
Yardımsever
Üye
Bu arada hiç yumurta vs yok sadece kendisi duruyo öyle ve şimdi besliyorum 2 3 damla ile ve kabında da sudaki pamukta kararma var bi tüpü değiştiriyi mi
Aşırı bı sorun çıkarır gibi durmuyo ama 0'dan temiz başlayım dersen direk manuel olarak geçir.

Yüreal

Yumurta
Üye
Aşırı bı sorun çıkarır gibi durmuyo ama 0'dan temiz başlayım dersen direk manuel olarak geçir.
Manuel geçir demek istediğinizi anlamadım birde acaba şu anda yumurtlamaması bir problem mi yumurtlarsa tahmini ne zaman yumurtlar bir dönemi var mı acaba?