Karınca Bakımı Başlığı

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hobiye yeni başlayan arkadaşlarımız bazen bu karıncalara ne vermem gerekiyor benzeri çok temel sorular soruyorlar. Bu arkadaşların forum olayına pek hakim olmadığı için o konuyu bulamadıklarını veya incelemek yerine direkt konu açtıklarını düşünüyorum. Forumun ana sayfasına "forumun genel kuralları mutlaka okuyun!" başlığının yanına bir de karınca nasıl beslenir a'dan z'ye rehber gibi dikkat çekecek tarzda bir başlık eklesek? Böylece yeni genel üyler foruma girdiği gibi bunu göreceği ve eğer nasıl bakılacağını bilmiyorsa okuyacağı için soru sormaya ihtiyaçları kalmaz.

BerkBey

Nanitik
Üye
Hobiye yeni başlayan arkadaşlarımız bazen bu karıncalara ne vermem gerekiyor benzeri çok temel sorular soruyorlar. Bu arkadaşların forum olayına pek hakim olmadığı için o konuyu bulamadıklarını veya incelemek yerine direkt konu açtıklarını düşünüyorum. Forumun ana sayfasına "forumun genel kuralları mutlaka okuyun!" başlığının yanına bir de karınca nasıl beslenir a'dan z'ye rehber gibi dikkat çekecek tarzda bir başlık eklesek? Böylece yeni genel üyler foruma girdiği gibi bunu göreceği ve eğer nasıl bakılacağını bilmiyorsa okuyacağı için soru sormaya ihtiyaçları kalmaz.
Forumun genel kurallarını mutlaka okuyum başlığının yanına, karınca nasıl beslenir başlığı gibi oldukça spesifik bir başlık eklemek forum içeriğini daraltabilir ya da sırıtır diye düşünüyourm. Ancak karınca rehberi başlığı altında, bu konuyla ilgili ayrıntılı bir rehber açılması iyi olabilir belki. Hali hazırda bulunan rehberlerde bahsedilse de ayrıntılı olarak hasatçı, avcı karıncaları ayırıp ne verilebileceği yazılabilir. Bunun dışında ne yaparsak yapalım bu sorular sorulmaya devam edecektir, ki ben sorulmasında sakınca görmüyorum. Yeni başlayan kişiler ne vereceğini bilseler bile verirken oluşan sorunlar veya veriş şekli ile ilgili sorular soracaktır. İçlerine sinmeyecektir. Herkes için geçerli olmasa da ben bu tür durumlarda yardım edilebileceğini düşünüyorum.
Ama temel konular için geçerli dediklerim. Mesela akvaryumdan örnek verecek olursam fanusta balık beslemek ile ilgili ya da 10-20 litrede japon balığı beslemek ile ilgili konulara cevap vermemeyi tercih ediyorum, zaten cevabı belli bu tür soruların. Ama hangi balığa hangi yemlerin, ne kadar, ne sıklıkla verileceğini soranlara cevap veriyorum, kafa karışıklığı olabilir. Karıncalar için de mesela kuş yemini kırmak gerektiği, alternatif ne verilebileceği gibi sorular hep olacak ancak karınca nasıl bulurum oldukça klasik bir soru ve cevabı net gibi geliyor bana.
Kısacası, forumun genel kurallarını mutlaka okuyun başlığı yanına değil ama ayrı olarak rehber şeklinde olabilir bence. Rehberleri kısaca bir gözden geçirdim ancak sadece beslenmeye yönelik bir rehber bulamadım. Gözden kaçırmış olabilirim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Karınca rehberi kategorisinde sabitlenmiş yazılarda Karınca Bakımı hakkında oldukça uzun ve bilgilendirici bir yazı mevcut.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Karınca rehberi kategorisinde sabitlenmiş yazılarda Karınca Bakımı hakkında oldukça uzun ve bilgilendirici bir yazı mevcut.
Biliyorum hocam ben bu konunun ana ekrana eklenmesini önermiştim ama berkbey'in dedikleri şimdi daha mantıklı geldi zaten.