Merhabalar,
Çok uzun süredir aradığım karınca aslanı larvasını bugün tamamen şans eseri okulda top oynarken buldum. Cepte tüp taşımak önemliymiş gerçekten
. Forumumuzda karınca aslanı ile ilgili hiç konu dahi yok. İleride beslemek isteyenler veya merak edenler için günlük şeklinde bilgi vereceğim bir şey hazırlamayı planlıyorum. Karınca aslanı larva aşamasını beslemek çok eğlenceli bence çünkü koyduğunuz kapta girdap benzeri şeyler yapıyor (Resim 1). Eğer hayvanı dikkatsizliğimden veya sakarlığımdan öldürmezsem uzun soluklu bir şey olacak gibi duruyor, 1-3 yıla kadar larva evresinde duruyormuş. Larva evresinden yetişkinliğe geçince salacağım, doğal dengeyi bozmak istemem gitsin çiftleşsin neslini devam ettirsin. Bugün bulduktan sonra arabada cebimde vs. baya bir sarsıldı umarım bir şey olmaz. Daha önceden karıncalar için yaptığım bir kap vardı ona koydum (Resim 2). Ancak kaptaki kum az, yakın bir zamanda sahile gidip kum toplayacağım tekrar güncellerim onu da.

------------------------------------ (Resim 1) ---------------------------------------------------------------------------------------------- (Resim 2)-----------------------------------------------------
Gün 1: Serüven başlangıcı
Dediğim kaba koyduğum gibi dibe doğru kazmaya başladı, 3-5 dakika içerisinde tamamen gömdü kendini. İzlemesi çok keyif vericiydi. Şuanlık yemek vs. vermeyi düşünmüyorum, biraz alışsın yuvasını kursun sonra vereceğim. Yavaş yavaş girdap oluşuyor gibime geldi, olmadı bu gece bir daha güncelleme yaparım. Resimler gelsin bakalım.

Evet şuanlık yaşananlar bu kadar, girdap daha belirginleşmeye başlayınca bir daha güncelleme yaparım. İyi forumlar.
Çok uzun süredir aradığım karınca aslanı larvasını bugün tamamen şans eseri okulda top oynarken buldum. Cepte tüp taşımak önemliymiş gerçekten

------------------------------------ (Resim 1) ---------------------------------------------------------------------------------------------- (Resim 2)-----------------------------------------------------
Gün 1: Serüven başlangıcı
Dediğim kaba koyduğum gibi dibe doğru kazmaya başladı, 3-5 dakika içerisinde tamamen gömdü kendini. İzlemesi çok keyif vericiydi. Şuanlık yemek vs. vermeyi düşünmüyorum, biraz alışsın yuvasını kursun sonra vereceğim. Yavaş yavaş girdap oluşuyor gibime geldi, olmadı bu gece bir daha güncelleme yaparım. Resimler gelsin bakalım.

Evet şuanlık yaşananlar bu kadar, girdap daha belirginleşmeye başlayınca bir daha güncelleme yaparım. İyi forumlar.