Karınca aslanı Hk.

SasuKe1

Replete
Üye
Arkadaşlar uzun zamandır karınca aslanının larva halini arıyordum, bugün tamamen şans eseri okulda buldum. Bakımı hakkında birşey bilen var mı? Yoksa dümdüz kumun içine koyup yemek mi veriyorum?

Ekli dosyalar

• IMG-20251024-WA0015.jpeg
    IMG-20251024-WA0015.jpeg
    62.5 KB · Görüntüleme: 47

SasuKe1

Replete
Üye
Evet arkadaşlar,
Bilgili bazı kişilerden birşeyler öğrendim karınca aslanı ile ilgili. O yüzden bu konuyu soru sormak için değil de deneyimlerimi paylaşmak için yapmayı düşünüyorum. Hem ileride beslemek isteyenlere ve merak edenlere yardımcı olur. Günlük gibi yapmayı planlıyorum bir nevi. Gelişmeler oldukça yazacağım. Uzun soluklu birşey olacak gibi eğer hayvanı yanlışlıkla öldürmezsem. Larva halinde baya kalıyormuş, 1-3 yıl arası. Hepinize iyi okumalar şimdiden.

Ya da burada değil de ayrı konu açıp orada yapacağım. Diğer kısmında açmam lazım galiba.

ysa

Minör
Üye
Elimden baya K. Aslanı geçti, baya baktım. Genelde ince bir kumun içinde besledim. Bu şekilde daha iyi tuzak yapabiliyorlar. Ancak kum çok ince olursa tuzak çökebilir. Büyüklüklerine göre pet, karton veya daha büyük bir bardağın içinde besledim.

Sinek, karınca, isopod gibi bazı canlılarla besledim ve bir zarar görmedim.

Şahit olduğum garip birşey ise tuzaklarını gece yapıyorlar. Sadece banada öyle denk gelmiş olabilir.

SasuKe1

Replete
Üye
Elimden baya K. Aslanı geçti, baya baktım. Genelde ince bir kumun içinde besledim. Bu şekilde daha iyi tuzak yapabiliyorlar. Ancak kum çok ince olursa tuzak çökebilir. Büyüklüklerine göre pet, karton veya daha büyük bir bardağın içinde besledim.

Sinek, karınca, isopod gibi bazı canlılarla besledim ve bir zarar görmedim.

Şahit olduğum garip birşey ise tuzaklarını gece yapıyorlar. Sadece banada öyle denk gelmiş olabilir.
Sağolun bilgiler için, ben de deneyeceğim bakalım. Günlük olarak yazacağım tüm deneyimlerimi ve tavsiyeler vermeye çalışacağım.