Karidesleri nasıl beslemeliyim ?

bariscalhan

Yumurta
Üye
iyi akşamlar, öncelikle yeni bir tatlı su akvaryumu kurdum. Kayayı ,kumu ,kökü ve bitkileri yerleştirdim. yaklaşık 20 litre gibi bir hacme sahip akvaryumum var. günde düzenli olarak 8 saate yakın ışık veriyorum.Şuan bitki dışında bir canlı yok. bakteri kültürü ilacı attım ve şuan su 7/24 devir daim yapıyor. Karides beslemeyi düşünüyorum , araştırmalarımda herkes farklı bir yemlemeden bahsediyor. Karidesleri aldığımda hazır olarak satılan granul yemlerden mi vermeliyim ? yoksa kuru yaprak gibi doğal şeyler mi vermeliyim ? sizin bu konudaki görüşünüz nedir ? (10 adet bloodymarry karides almayı düşünüyorum.) teşekkürler.:)

guist

Yumurta
Üye
bence 1 proteinsel yem 1de doğal yem al doğal yemi doğadan da bulabilirsin(bazı ağaçların yapraklarını falan yiyorlar)

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba. Karidesler için temelde 2 çeşit yem vardır: Protein içerikli yem ve bitkisel içerikli yem. Bu yemler belli düzen içerisinde verilmelidir çünkü sadece proteinli yem ile besleme yaparsanız aşırı kabuk değişimine bağlı ölümler yaşanabilir ve planarya gibi istenmeyen zararlı canlıların oluşma ihtimalini oldukça arttırır. Aynı şekilde sadece bitkisel yem verilmesi halinde ise karideslerde büyüme ve kabuk değişim sorunları görülebilir bu yüzden en ideal yemleme şekli bana göre gün aşırı olarak sıra ile bitkisel yem- bitkisel yem/Taze sebze- proteinli yem şeklinde vermek olacaktır. Bitkisel yeme ekstra olarak para ödemek istemiyorum dersen bitki içerikli yem yerine sadece taze sebze ve yapraklarda verebilirsin. Verebileceğin bazı besinler şunlardır;
Ispanak,Pazı,Dut Yaprağı,İncir Yaprağı, Ceviz Yaprağı, Yenidünya Yaprağı, Isırgan Otu,Karahindiba Çiçeğinin Çiçek Kısmı, Havuç, Kapya Biber, Bal Kabağı vs....

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ben kendim taze besin olarak sadece köyden toplamış olduğum dut yaprakları ve evde kendi yetiştirdiğim ısırgan otlarını kullanıyorum çünkü karidesler ilaç, oda spreyi, deodorant, parfüm gibi kimyasallara karşı oldukça hassaslar marketten ya da pazardan aldığın bir üründe tarım ilacı kalıntısı kalması oldukça olası ve bazen ne kadar yıkayıp kaynatsanda kurtulamıyorsun dolayısı ile sen karidesleri beslemek isterken toplu ölümlerle karşılaşma ihtimalin oluyor. Kendim de bizzat yaşadığım için söylüyorum bunu bir ara verdiğim bir ıspanak yüzünden neredeyse tüm karideslerimi kaybettim.

bariscalhan

Yumurta
Üye
Ben kendim taze besin olarak sadece köyden toplamış olduğum dut yaprakları ve evde kendi yetiştirdiğim ısırgan otlarını kullanıyorum çünkü karidesler ilaç, oda spreyi, deodorant, parfüm gibi kimyasallara karşı oldukça hassaslar marketten ya da pazardan aldığın bir üründe tarım ilacı kalıntısı kalması oldukça olası ve bazen ne kadar yıkayıp kaynatsanda kurtulamıyorsun dolayısı ile sen karidesleri beslemek isterken toplu ölümlerle karşılaşma ihtimalin oluyor. Kendim de bizzat yaşadığım için söylüyorum bunu bir ara verdiğim bir ıspanak yüzünden neredeyse tüm karideslerimi kaybettim.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. protein ağırlıklı bir yem edindim onun haricinde de (ceviz ağacı yaprağı topladım bunları kavanoza koyup su koydum, youtubeda böyle yapıldığını gördüm ve bende denemek istedim.yapraklar suyun içinde bekleyecek ve haftada 1 kere küçük bir parça bu yapraklardan vermeyi düşünüyorum.)

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yapraklar kuru ise direkt olarak 1-2 tanesini akvaryuma bırakabilirsiniz.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Eğer direkt dalından topladıysanızda küçük şekilde vermenize gerek yok yaprak hala taze ise 3-4dk kaynatıp atabilirsiniz akvaryuma.