Karides Ve Lepistes

Yecan

Yumurta
Üye
Selamlar, karides, lepistes ve salyangoz aynı akvaryumda yaşar mı ?

Lepisteslerden birini karidese kafa atarken gördüm , lepistesler kendi bebeklerini yiyebiliyor dediler doğru mu ve karideslere ya da karides yavrularına zarar verirler mi?

SkySea53

Larva
Üye
Selamlar, karides, lepistes ve salyangoz aynı akvaryumda yaşar mı ?

Lepisteslerden birini karidese kafa atarken gördüm , lepistesler kendi bebeklerini yiyebiliyor dediler doğru mu ve karideslere ya da karides yavrularına zarar verirler mi?
yaşarlar bir sıkıntı olmaz. lepistesler kendi yavrularını ve karides yavrularını afiyetle yerler o yüzden akvaryumda saklama alanı olmalı örnek: bitkiler kayalar dekorlar vs..

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Lepistes ve karides besledim eskiden sorun yetişkin ve gençlerde yok ama yavruları kesinlikle yerler yeterli bir saklanma alanı olursa olsun yiyorlar bu nedenle önermiyorum ama saklanma alanı yeterli olursa belki bazı yavrular kurtulabiliyor.Bitkili olursa güzel olur bir arada yaşarlar. Ben lepistes yerine illa balık olsun derseniz otocat,minik rasboralar(ateş ışığı,harlequin pek önermem,sivrisinek,galaxy...) veya cüce vatoz olabilir. Onun dışında yüksek seviyede yavru kaybı olacaktır.Karides tankımda rasboralarla besliyorum genelde orta seviyede yüzdükleri ve dibi neredeyse hiç umursamadıkları için karideslerle güzel anlaşıyorlar. Yanında 2 gün önce lepistes doğurdu bu rasboraların yavruları yemediler karideslerdede nüfus artışı var. Yavrunu yememeye alışsın derseniz bırakın kalsın yavruları ayırmayın bir yerler iki yerler 3 te alışırlar. İyi hobiler.

Vedad

Yumurta
Üye
Bir bende mi böyle bilmiyorum ama benim lepisteslerim şuana kadar hiç bir yavru yemedi. Akvaryumum bolca bitkili bununda etkisinin olacağını düşünüyorum. Bana göre lepistesler aç kalmazlar ise çok bir sıkıntı olmaz, arada bir sataşıyorlar ama yemiyorlar. Yerlerse bile doğada ki döngüye benzer bir seçilim olur.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Bir bende mi böyle bilmiyorum ama benim lepisteslerim şuana kadar hiç bir yavru yemedi. Akvaryumum bolca bitkili bununda etkisinin olacağını düşünüyorum. Bana göre lepistesler aç kalmazlar ise çok bir sıkıntı olmaz, arada bir sataşıyorlar ama yemiyorlar. Yerlerse bile doğada ki döngüye benzer bir seçilim olur.
Yavrularını yemeyen lepistesler genelde çok nadir yerler.