Karides üremesi

KenanExe

Yumurta
Üye
Yaklaşık 3-4 ay önce karides aldım lakin bu güne kadar herhangi bir yumurta göremedim. Uçuşlar olmasına rağmen nedense hâlâ bir çiftleşme yok. Acaba su değerlerindeni kaynaklı? Üretim yapan arkadaşlar ne kullanıyorsunuz?

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Yaklaşık 3-4 ay önce karides aldım lakin bu güne kadar herhangi bir yumurta göremedim. Uçuşlar olmasına rağmen nedense hâlâ bir çiftleşme yok. Acaba su değerlerindeni kaynaklı? Üretim yapan arkadaşlar ne kullanıyorsunuz?
Hangi tür besliyorsunuz? Su sıcaklığını 23-24 derecelere düşürüp üremeye teşvik için verdiğiniz besin çeşitliliğini arttırabilirsiniz. 3-4 aydır yavru alamıyorsanız Akvaryumdaki Dişi/Erkek nüfusuna bakmanızı tavsiye ederim düşük ihtimal de olsa hepsi aynı cinsiyet denk gelmesine karşı.

KenanExe

Yumurta
Üye
Bloody Mary türü bakıyorum. Su sıcaklığım 20-21 derce dün gece yavrulu karides yakaladım. Lakin neden bu kadar uzun sürdü bilmiyorum. Cinsiyet dengesi %80 eril şekilde. Uçuş görüyorum ama nedense bu güne kadar başka yumurta göremedim.
1000029356.jpg

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bloody Mary türü bakıyorum. Su sıcaklığım 20-21 derce dün gece yavrulu karides yakaladım. Lakin neden bu kadar uzun sürdü bilmiyorum. Cinsiyet dengesi %80 eril şekilde. Uçuş görüyorum ama nedense bu güne kadar başka yumurta göremedim.
Ekli dosyayı görüntüle 46067
Sonunda yumurta ve yavru görmeniz güzel, umarım aynı şekilde devam eder. Dediğim gibi besin çeşitliliğini arttırmak da üremelerinde artış sağlayacaktır.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Canlıları gençken aldıysanız tuttukları ilk 1-2 batım yumurtayı düşürmüş olabilirler, normaldir. Kaldı ki 3-4 ay yavru vermemek için çok uzun bir süre değil kendimden biliyorum 1 yıla yakın doğru dürüst yavru vermeyip sonradan yavru patlaması yaşayan kolonilerim oldu.

Zaten dediğiniz gibi canlınız yumurta tutmuş bu üreme için elverişsiz bir koşul olmadığını gösterir.

KenanExe

Yumurta
Üye
Güncelleme evelsi gün doğuma hazır karides yakaladım büyük ihtimalle yarın bugün doğum olucak. Besin çeşiti artırmama rağmen nedense hâlâ bir kabuk değişimi göremiyorum.
1742985171321.jpeg

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Güncelleme evelsi gün doğuma hazır karides yakaladım büyük ihtimalle yarın bugün doğum olucak. Besin çeşiti artırmama rağmen nedense hâlâ bir kabuk değişimi göremiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 46870
Kabuk değişimi besin çeşitliliğinden ziyade içeriği ile daha çok tetiklenir. Proteinli karides yemleri,Karides mineral katkıları gibi protein ve mineral içeriği yüksek besinler kabuk değişimini tetikler. Suyun sertliğini arttırmak ve ıspanak gibi mineral oranı yüksek besinlerle beslemek de etkilidir.

KenanExe

Yumurta
Üye
Kabuk değişimi besin çeşitliliğinden ziyade içeriği ile daha çok tetiklenir. Proteinli karides yemleri,Karides mineral katkıları gibi protein ve mineral içeriği yüksek besinler kabuk değişimini tetikler. Suyun sertliğini arttırmak ve ıspanak gibi mineral oranı yüksek besinlerle beslemek de etkilidir.
Petshoplarda "karides yemi" bulamadım bu yüzden balık yemi ile besleme yapıyorum (balıklarımı beslerken biraz daha atıyorum yenmeyenleri yiyorlar) önerebileceğiniz marka/yer var mıdır acaba?
sebze ile beslemeyi 1-2 haftada 1 şekilde yapıyorum.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Petshoplarda "karides yemi" bulamadım bu yüzden balık yemi ile besleme yapıyorum (balıklarımı beslerken biraz daha atıyorum yenmeyenleri yiyorlar) önerebileceğiniz marka/yer var mıdır acaba?
sebze ile beslemeyi 1-2 haftada 1 şekilde yapıyorum.
Yem olarak glasgarten, csf, shirakura, shrimpsforever gibi markaların ürünlerine bakabilirsiniz shrimpsforever yerli üretim olduğu için daha kolay bulunabilir ve çok daha uygun fiyatlıdır. Ankaradaki çoğu büyük akvaryumcuda da shrimpsforever marka yemleri bulabilirsin hatta shrimpsforeverin asıl satıcısı olan prize aquaticks de Ankarada satış yapıyor. Balık yemleri uzun vadede karidesler için sorun çıkaracaktır. Sebze vermeyi biraz daha sık yapabilirsin.

Bu arada akvaryumda balık varsa karidesler yavru tutsa bile muhtemelen yavruların çoğu diğer balıklara yem olacaktır.