Hangi tür besliyorsunuz? Su sıcaklığını 23-24 derecelere düşürüp üremeye teşvik için verdiğiniz besin çeşitliliğini arttırabilirsiniz. 3-4 aydır yavru alamıyorsanız Akvaryumdaki Dişi/Erkek nüfusuna bakmanızı tavsiye ederim düşük ihtimal de olsa hepsi aynı cinsiyet denk gelmesine karşı.Yaklaşık 3-4 ay önce karides aldım lakin bu güne kadar herhangi bir yumurta göremedim. Uçuşlar olmasına rağmen nedense hâlâ bir çiftleşme yok. Acaba su değerlerindeni kaynaklı? Üretim yapan arkadaşlar ne kullanıyorsunuz?
Sonunda yumurta ve yavru görmeniz güzel, umarım aynı şekilde devam eder. Dediğim gibi besin çeşitliliğini arttırmak da üremelerinde artış sağlayacaktır.Bloody Mary türü bakıyorum. Su sıcaklığım 20-21 derce dün gece yavrulu karides yakaladım. Lakin neden bu kadar uzun sürdü bilmiyorum. Cinsiyet dengesi %80 eril şekilde. Uçuş görüyorum ama nedense bu güne kadar başka yumurta göremedim.
Ekli dosyayı görüntüle 46067
Kabuk değişimi besin çeşitliliğinden ziyade içeriği ile daha çok tetiklenir. Proteinli karides yemleri,Karides mineral katkıları gibi protein ve mineral içeriği yüksek besinler kabuk değişimini tetikler. Suyun sertliğini arttırmak ve ıspanak gibi mineral oranı yüksek besinlerle beslemek de etkilidir.Güncelleme evelsi gün doğuma hazır karides yakaladım büyük ihtimalle yarın bugün doğum olucak. Besin çeşiti artırmama rağmen nedense hâlâ bir kabuk değişimi göremiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 46870
Petshoplarda "karides yemi" bulamadım bu yüzden balık yemi ile besleme yapıyorum (balıklarımı beslerken biraz daha atıyorum yenmeyenleri yiyorlar) önerebileceğiniz marka/yer var mıdır acaba?Kabuk değişimi besin çeşitliliğinden ziyade içeriği ile daha çok tetiklenir. Proteinli karides yemleri,Karides mineral katkıları gibi protein ve mineral içeriği yüksek besinler kabuk değişimini tetikler. Suyun sertliğini arttırmak ve ıspanak gibi mineral oranı yüksek besinlerle beslemek de etkilidir.
Yem olarak glasgarten, csf, shirakura, shrimpsforever gibi markaların ürünlerine bakabilirsiniz shrimpsforever yerli üretim olduğu için daha kolay bulunabilir ve çok daha uygun fiyatlıdır. Ankaradaki çoğu büyük akvaryumcuda da shrimpsforever marka yemleri bulabilirsin hatta shrimpsforeverin asıl satıcısı olan prize aquaticks de Ankarada satış yapıyor. Balık yemleri uzun vadede karidesler için sorun çıkaracaktır. Sebze vermeyi biraz daha sık yapabilirsin.Petshoplarda "karides yemi" bulamadım bu yüzden balık yemi ile besleme yapıyorum (balıklarımı beslerken biraz daha atıyorum yenmeyenleri yiyorlar) önerebileceğiniz marka/yer var mıdır acaba?
sebze ile beslemeyi 1-2 haftada 1 şekilde yapıyorum.