Karides protein yem

xqewz

Yumurta
Üye
1 parça nohut büyüklüğünde protein vitamin karışık yem verdim karideslerde doyma hissi var mı yani yemi geri almama gerek varm mı20221229_210554.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Şu an kaç karides var bilmiyorum ama birazdan bende yem vericem o zaman göstereyim nohut büyüklüğündeki bir yem gerçekten çok büyük benim 150+ karides olan akvaryumdaki karidesler bile o kadar yemi ancak bitiriyorlar 2 saatte. Ve evet aresin dediğine katılıyorum yem attıktan sonra yemeye devam ediyorlarsa bile mümkünse 3 saatten fazla kalmasın hem suyu bozar hemde özellikle proteinli yem artıkları planarya gibi karidesler için ölümcül olabilecek canlıların oluşmasını bir hayli tetikler.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bir nohut tanesinin yanında benim 20-50 karidese verdiğim miktar bu kadar sayı çoğaldıkça aynı oranda yem miktarını da arttırıyorum bu şekilde 2 günde bir yem vermek fazlası ile yeterli oluyor.

Anlamadığım şekilde herhangi bir resim ya da eklenti çalışmıyor o yüzden hızlı resim olarak gönderiyorum buradan kontrol edebilirsin.

xqewz

Yumurta
Üye
Vallahi uzun yolda gelmişlerdi yeni gördüm mesajı sabah kalktığımda yemi göremedim yemişler sanırsam 8 karides var.

xqewz

Yumurta
Üye
1 hafta sonra mı veriyim diğer protein yrmini bir de mesela bu proteinsel yemi verdikten ne kadar süre sonra sebzeleri haşlayıp vermeliyim beslenme ne kadar sğreyle olmalı.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yazdım zaten 2 günde bir vermeniz yeterli. Evet proteinli yemi haftada 1 kullanın

xqewz

Yumurta
Üye
Sarı elms salyangozu 1 tane koymayı düşünoyrum dışkı olarak akvaryumu çok kirletir mi öneriyor musun utku

xqewz

Yumurta
Üye
Birde bu canlıların pisliğini ne zaman ve nasıl temizleyebilirim

Son düzenleme:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hayır aşırı bir kirlilik yapmaz. Temizlemene gerek yok haftalık düzenli su değişimi ve debisi düştükçe pipo filtre temizliği yapman yeterli.

xqewz

Yumurta
Üye
6 ay sonra bile bir temizlik yapmiyim mi

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Dostum cevap veriyorum işte hayır bir temizlik yapmana gerek yok. Haftalık düzenli su değişimi, Debisi düştükçe kendi suyunda pipo filtre temizliği ve camlarda yosunlaşma olursa silmen yeterli.

xqewz

Yumurta
Üye
Tamamdır Teşekkür Ederim