Karides öldü mü

xqewz

Yumurta
Üye
Bir kere daha bunun gibi durumla karşılaşmıştım ama sonra canlanmıştı, acaba kabuk mu değiştiriyor yoksa öldü mü, biraz da yaşı var 20230304_083656.jpg

xqewz

Yumurta
Üye
Ölmüş sanırım 20230304_083954.jpg

xqewz

Yumurta
Üye
Savunmasız olduğundan ayrı kaba aldım ne yapsam bilemedim, ölüm halkası oluşmuş. Beslemeden kaynaklı mı.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Beyaz ölüm halkası çok yaşlı karideslerde yaşlılıktan, ani su değişimlerinden veya aşırı proteinli beslemekten kaynaklı olabilmekte. Yaşlılık için bir çözümü olmasada diğer ikisi için önlem almak mümkün. Su değişimlerinizi bir anda yapmak yerine bir hava hortumu ile yavaş yavaş yapmanızı ve protein içerikli yemi en fazla hafta da 1 kere vermenizi tavsiye ederim.

Karides hala canlı ise yani bir başka karides onu didiklediğinde ya da siz almak için ellediğinizde hareket ediyorsa ayrı bir kaba alın. Bu forumda açtığım bir konuda bu durumun benim de başıma geldiğini belirtmiştim. Fakat diğer salyangoz üretim akvaryumuna attığım karidesler hala düzelmeyip aynı durumu yaşıyor olsa da ilginç bir şekilde ölmeyip üzerine yumurta tutmuşlardı.

xqewz

Yumurta
Üye
Ayrı kaba aldım yaşı da var biraz, akşam kontrol edicem güncellerim.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ayrı kaba aldım yaşı da var biraz, akşam kontrol edicem güncellerim.
Aldığınız kap mümkünde hacim olarak çok küçük olmasın. Yeni su ile değilde akvaryumdan aldığınız su ile ayırın.

xqewz

Yumurta
Üye
Öyle yapmıştım evde değilim akşam kontrol edicem