Karides Akvaryumu Bitki Seçimi

Almuud

Yumurta
Üye
45x35x30cmlik akvaryuma Tuğkan abi gibi, mağranın üstüne anubias petite yapıştırmayı düşünüyordum ama hiç bir yerde bulamadığım için başka bir anubias türünü kullanmak istiyorum sizce hangi türü kullanmalıyım? Anubias minima kullanmayı düşündüm. Birde anubias barteriler fazlaca büyüyebildiği için kullanmamayı düşünüyorum.
Düşüncelerinizi merak ediyorum iyi forumlar.

Muhammet18

Larva
Üye
Anubias Latin en küçük türünü kullandi tuğkan abi ve diyet türler kayalarla uyma anubias bilmem ama saz meşe ,tilki kuyruğu kullanabilirsin

Gecko210

Yumurta
Üye
45x35x30cmlik akvaryuma Tuğkan abi gibi, mağranın üstüne anubias petite yapıştırmayı düşünüyordum ama hiç bir yerde bulamadığım için başka bir anubias türünü kullanmak istiyorum sizce hangi türü kullanmalıyım? Anubias minima kullanmayı düşündüm. Birde anubias barteriler fazlaca büyüyebildiği için kullanmamayı düşünüyorum.
Tuğkan abi anubias latin kullandı herhalde.

Utgea

Koloni
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Anubias türlerini ben çok tavsiye etmem hocam içindeki sıvı zehirli olduğu için herhangi bir yaprak kırılması ya da çürüdükten sonra karides ve salyangoz gibi canlıların tüketmesi ölüme sebep olabiliyor. Ben görsel olarak Anubias Nana Petiteye benzer olan Bucephalandra türlerini kullanıyorum bu tarz tasarımlarda. Yine de Anubias Nana Petite istiyorum derseniz birkaç tane alabileceğiniz yer önerisi yapabilirim.

Almuud

Yumurta
Üye
Anubias türlerini ben çok tavsiye etmem hocam içindeki sıvı zehirli olduğu için herhangi bir yaprak kırılması ya da çürüdükten sonra karides ve salyangoz gibi canlıların tüketmesi ölüme sebep olabiliyor. Ben görsel olarak Anubias Nana Petiteye benzer olan Bucephalandra türlerini kullanıyorum bu tarz tasarımlarda. Yine de Anubias Nana Petite istiyorum derseniz birkaç tane alabileceğiniz yer önerisi yapabilirim.
Lütfen hocam

Almuud

Yumurta
Üye
Bucephalandra türlerinden Tuğkan abi'nin son videosunda yaptığı akvaryumundaki gibi kayaya yapıştırmak için hangi türü önerirsiniz. Benim için önemli olan çok fazla büyümemesi.

Utgea

Koloni
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bucephalandra türlerinden Tuğkan abi'nin son videosunda yaptığı akvaryumundaki gibi kayaya yapıştırmak için hangi türü önerirsiniz. Benim için önemli olan çok fazla büyümemesi.
Bucephalandra türleri genel olarak hiç biri çok fazla büyümez ve neredeyse bütün türleri kayaya yapıştırılarak kullanılabilir. Tek dikkat etmeniz gereken nokta bucephalandra tercih edecekseniz almadan önce satıcı ile iletişim kurup güncel resim isteyin bazı satıcılar yurt dışından emers üretim bitkileri ithal edip sattıkları için adaptasyonlarını tamamlayamayan ve yapraklarında sararma ve renk solmaları yaşanan bitkiler elinize geçebilir. Anubias türleri ve Bucephalandra türleri satın almak için birkaç öneri dm'den yazıyorum şimdi.