Kardeşim için akvaryum yapmak istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Jagged

Larva
Üye
Merhabalar. Japonlar sanılanın aksine 10 lt değil, minimum 30 lt akvaryum ister. Ayrıca organik atıkları çok yüksek olduğu için filtre sistemi olarak önerdiğiniz iç filtre yetersiz kalacaktır. Isıtıcı ise filtre ile aynı önemdedir. Beyaz benek hastalığı bizzat soğuk–sıcak değişiminden kaynaklı bir hastalıktır ve balıkta tedavisi uzun sürerse kalıcı iz bırakabilir.
10 lt bir akvaryuma filtre, ısıtıcı, kum, saklanma alanı sığdırmanız ile 30 lt’ye bu saydıklarınızı sığdırmanız aynı şey değildir. Örnek vereyim, bettalar 15 lt gibi bir litrede yaşayabilir ama biz 30 lt akvaryum alınmasını öneririz. Çünkü standart filtreler bile artık minimum 50 veya 150 lt döndürecek kapasitede üretiliyor. 15 lt akvaryuma 50 lt filtre takarsanız o suyu saatte 3 kere döndürmesini sağlarsınız ama ısıtıcı için olay öyle değil.
Bu akvaryum için saklanma alanı, bitki, kum, filtre 15 lt’ye sığarsa balık için 10 lt alan kalır. Bu da balık için alt sınırı geçer. Ayrıca dar alanda suyu daha fazla değiştirmek gerekir. Bu su kimyasıyla alakalıdır. Dar alanda balığınızın bıraktığı amonyak ve yemden gelen organik atık miktarını filtrenizdeki dar alandan dolayı koyabildiğiniz dar gözenekli ve kalın süngerdeki oluşan nitrifikasyon bakterileri karşılayamaz.
Doğal yoldan amonyak–nitrit–nitrat döngüsüne belirli oranda girer ve suda amonyak birikir. Nitrat ise bitki olmadan sürekli birikir. Siz su değişiminde bu nitratı uzaklaştırıp sistemdeki kilidi kırarsınız.
Tam olarak önermeleriniz ile diğer önermeleriniz birebir uymuyor, yani verdiğiniz bilgiler kendi içinde çelişen bilgiler. Tam olarak gönderi sahibine ne önerdiğinizi açık ve tam bir metin halinde, uzunca yazarsanız daha doğru olur. Metinleri ayrık ayrık yazdığınızda konu çok uzuyor ve konu içindeki olaylar çok karışıyor. Uzunca tek metinde önerinizi yaparsanız daha iyi.
10 L önermediğimi söylediğim halde ısrarla 10L demeniz koparıyor. Ayrıca japon balıklarının türleri vardır genel olarak 1 adet 20 L ister ama bazıları 10 L kadar düşmektedir ki bunu zaten önermediğimi yine söylemekteyim. Ayrıca organik atıkları fazla fakat giriş seviyesindeki filtre için iyi filtredir ısıtıcı önemlidir ama filtre daha önemlidir. Ayrıca betta balıkları 1 adet olmak üzere 7-10L tavsiye edilmektedir ayrıca verdiğim bilgiler maalesef çelişen bilgiler değil. Ve o sondaki önerinizi dikkate alacağım.

Üslubunuz dikkat edin.
"Üslubunuz dikkat edin"
:)

Dkdklse

Larva
Üye
İşin ustası geldi halen daha konuşuyorsun. Kim tavsiye ediyor bunları kaynak verir misin????

Mikrox

Pupa
Üye
10 L önermediğimi söylediğim halde ısrarla 10L demeniz koparıyor. Ayrıca japon balıklarının türleri vardır genel olarak 1 adet 20 L ister ama bazıları 10 L kadar düşmektedir ki bunu zaten önermediğimi yine söylemekteyim. Ayrıca organik atıkları fazla fakat giriş seviyesindeki filtre için iyi filtredir ısıtıcı önemlidir ama filtre daha önemlidir. Ayrıca betta balıkları 1 adet olmak üzere 7-10L tavsiye edilmektedir ayrıca verdiğim bilgiler maalesef çelişen bilgiler değil. Ve o sondaki önerinizi dikkate alacağım.
"Ayrıca japon balıkları hacmine göre değişir en az 10 L sınırı vardır tavsiye edilen 15-20 L yani 25-30 L baya abartı olmuş" burada dediğinizi anladım. Dediğiniz 10lt önermiyorum ama tavsiye edilen 15 20lt demişsiniz. Japonlar için tane başına minimum 30lt önerilen balıklar. Yani dediğiniz yoldanda aslında yorum yanlış oluyor. Ayrıca hangi japon türü acaba 10lt de türüne göre bakılıyor? Böyle bir tür varsa bende öğrenmek isterim açıkcası. Veya bu bilgi hangi kaynaktan?

Jagged

Larva
Üye
"Ayrıca japon balıkları hacmine göre değişir en az 10 L sınırı vardır tavsiye edilen 15-20 L yani 25-30 L baya abartı olmuş" burada dediğinizi anladım. Dediğiniz 10lt önermiyorum ama tavsiye edilen 15 20lt demişsiniz. Japonlar için tane başına minimum 30lt önerilen balıklar. Yani dediğiniz yoldanda aslında yorum yanlış oluyor. Ayrıca hangi japon türü acaba 10lt de türüne göre bakılıyor? Böyle bir tür varsa bende öğrenmek isterim açıkcası. Veya bu bilgi hangi kaynaktan?
Japon balıkları için 1 adet nasıl 30L oluyor? Az önce attığınız forumdaki yazıda bile 20L yazarken nasıl 30L oluyor? Önce bunu açıklayın bi.

Dkdklse

Larva
Üye
Japon balıkları için 1 adet nasıl 30L oluyor? Az önce attığınız forumdaki yazıda bile 20L yazarken nasıl 30L oluyor? Önce bunu açıklayın bi.
"başına 30 lt minimum hacim düşmeli. Bu da bakım masrafı ve filtreyi etkiler. Örnek vereyim, 3 adet japon için 90 lt akvaryum lazım."

"başına 30 lt minimum hacim düşmeli. Bu da bakım masrafı ve filtreyi etkiler. Örnek vereyim, 3 adet japon için 90 lt akvaryum lazım."
Hani nerde 20L?

Jagged

Larva
Üye

Hani nerde 20L?
Üslubunuz dikkat edin😎

Hani nerde 20L
O bilge arkadaşın az önce atmıştı ya forumdaki önceki yazıları orda bile yazıyor üslubunuz dikkat edin KSKDOSMFOEMF

InShot_20260529_143854906.jpgGünün anlamlı sözü

Mikrox

Pupa
Üye
20lt önermedim zaten. Tane başına 30lt japon için önerdim. Buda 90lt akvaryum ister 3 balık için dedim. Böyle bir ifadem olmadı. Ayrıca yorumlarınız ile konuya cevap verildi fakat form kuralları gereği konu çok fazla uzadı ve tek tek mesaj atmanız veya kişisel olarak küçümseyici davranmanız kurallara aykırı. Bu konu hakkında bilginiz veya kaynağınız yoksa size hiçbir şekilde bilmiyor ve yorum yapıyor diye saldırmam fakat konu sahibi yeni hobici iken burada gereksiz fazla yorum okuyup kafasının karışacağı şekilde yorumlar yapıyorsunuz. Lütfen konu hakkında tartışmak istiyorsanız form kurallarına uygun uslupta yazın. Veya en azından tek tek mesaj atmak yerine benim yazdığım gibi mesajı tek bir dil ile tek metin halinde atınız. Şimdiden yönetim ekibinden bu konu hakkında özür dilerim. İyi hobiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...