Kararsızım yardımcı olur musunuz?

yağızalp

Replete
Üye
Arkadaşım; hiç kullanılmamış 5'li tüp çoğaltıcı, outworld, silis kum ve 6 pupalı bir koloniyi (yakında çıkacağını düşünerek bana 1-2 işçili dedi) hepsini birlikte 800 TL'ye satıyor. Sizce bu seti mi almalıyım yoksa bir Lasius kolonisi mi?
İki türü de çok seviyorum ve ikisini de beslemek istiyorum ancak ailem sadece birine izin veriyor. Eğer Lasius kolonisi alırsam, henüz daha küçük oldukları için nasıl ekipmanlar kullanmalıyım? Lasiusların diğer türlerden farklı bir ihtiyacı olur mu? Camponotus türünü de çok seviyorum ve çok kararsızım. Koloninin pis olması benim için önemli değil (Aphaenogasterlar kadar olmasın yeter).

sedatettin

Media
Üye
Hocam componotus tercih edin derim, lasius uçuşları devam ediyor galiba, etmese bile bir şekilde bulursunuz, componotus bulmak daha zor

Son düzenleme:

yağızalp

Replete
Üye
Hocam componotus tercih edin derim, lasius uçuşları devam ediyor galiba, etmese bile bir şekilde bulursunuz, componotus bulmak daha zor
Yaklaşık olarak 2 köy çevremde lasius kraliçesine bir kere rastladım kolonisini canlı canlı hiç görmedim camponotusu mayıs sonundaki uçuştan 23 tane yakaladım çoğunu sattım izin alamayınca kalanı dağıttım

Ve benim için nadirliği değilde besleme kolaylığı önemli mesela ben sadece tek tip canlı yem verebileceğim ve tetramorium gibi çoğu şeyi tüketirse de iyi olur tetra besleyecektim ama hep bir türlü kaçıyorlarmış