Karar veremedim , yardım edebilir misiniz?

Aculeata

Yumurta
Üye
Oldukça büyük bir messor kolonim var . Formikaryumları dar gelmeye başlamıştı , bende yeni yaptığım formimaryuma transfer etmeye başladım. Yaklaşık bir hafta sürdü. Giriş dar olduğu için en son kraliçe kaldı ve manuel olarak içeri koymak zorunda kaldım. Sonrasında yeterince stres olmadıkları yetmezmiş gibi pleksi cam gevşedi ve her yerden açıldı. Transferde stresten ölen larvalar olmuş galiba onları pleksinin arasından geçip formikaryumun diş duvarina yapiştirmişlar. Orasi nemli olunca da küflenmeye sebep olmuş. Şimdi , bu kadar hatalı bir formikaryumda durmaya devam ederlerse sonları hiç olmayacak gibi ama şuan zaten stresliler , sizce daha iyi bir formikaryum yapıp transfer etmeli miyim? Yoksa bir süre bekleteyim mi? Küf ciddi derecede büyük ve büyümeye devam edecek gibi. Ne yapmasam bilemedeim. Sizce ne yapmalıyım?

Faraenn

Yumurta
Üye
Yenisi yap sağlam olduğundan emin ol transfer yerini büyük tut biraz ve transfer olacak yer karanlık olsun diğer taraf ayldınlık olsun gece gündüz sürekli. Küf koloniyi öldürür.

Aculeata

Yumurta
Üye
Yenisi yap sağlam olduğundan emin ol transfer yerini büyük tut biraz ve transfer olacak yer karanlık olsun diğer taraf ayldınlık olsun gece gündüz sürekli. Küf koloniyi öldürür.
Evet ama problem şurada. Daha yeni transfer oldular zaten. Stresten daha fazla kayıp vermekten çekiniyorum. ama altarnatif bir çözüm yolu yok gibi duruyor. Mecburen kayıplar verecek gibiyim

Herba

Larva
Üye
Formikaryumun sığabileceği boyutta saydam olmayan bir saklama kabı alıp formikaryumu içerisine yerleştirseniz ve temiz kurulmuş bir test tüpüne de kraliçeyi manuel yerleştirip kabın başka bir köşesine koysanız nasıl olur acaba. Yeni formikaryumu ayarladığınızda da saklama kabından direkt çıkış yapar, kabın kapağı yerine de cam bir kapak koyarsınız. Fikrim tamamen yoruma açık ama yerinizde olsam bu tarz bir şey denerdim

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Büyük bir kab alın ve kaba güzelce bariyer sürün kabın içine yerleşebilecekleri kadar test tüpü hazırlayın ve karıncaların hepsini o kaba manuel transfer edin kısa süreli büyük bit stres uzun süreli stresten ve küftan çok daha az etkileyecektir

Sonrasında çilek gibi tatlı olan meyvelerden koyun ve oluşan enerji kaybını kapatsınlar ve ondan sonra bol bol un kurdu verin kolaylıkla toparlayacaklardır 2 hafta sonrada yeni hazırladığınız formicaryuma normal bildiğiniz gibi transfer etmeye başlarsınız messorlar dayanıklıdır korkulacak veya üzülecek bir durum yok hepsi tecrübe bunların iyi hobiler

Faraenn

Yumurta
Üye
Evet ama problem şurada. Daha yeni transfer oldular zaten. Stresten daha fazla kayıp vermekten çekiniyorum. ama altarnatif bir çözüm yolu yok gibi duruyor. Mecburen kayıplar verecek gibiyim
yapıcak bir şey yok mecbur kayıplara göze almalısınız.