Selam, ben hayvanlarla vakit geçirmeyi seven bir insanım. Kaplumbağa sahipleneceğim, hangi ekipmana ve beslemeye ihtiyacım var?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam, zamanında ben de baktım. Gerekli olan ekipmanlar akvaryum ya da tank, su ısıtıcısı, termometre ve filtredir. Kaplumbağalar için UVB ışığı gerekir, bir de kuru bir bölge lazım. Su 24–28 derece olmalı. Kuru alan, yani UVB’nin olduğu bölge ise 30 ila 32 derece olmalı. Yem olarak canlı yem isterseniz kan kurdu ya da su böceği larvası olabilir. Normal yem için pellet, marul, kabak veya salatalık verebilirsiniz. Yavrulara günde 1–2 kez, yetişkinlere günde 1 kez verirseniz yeterli olur.Selam, ben hayvanlarla vakit geçirmeyi seven bir insanım. Kaplumbağa sahipleneceğim, hangi ekipmana ve beslemeye ihtiyacım var?
Kara kaplunbağası içinmiHocam, zamanında ben de baktım. Gerekli olan ekipmanlar akvaryum ya da tank, su ısıtıcısı, termometre ve filtredir. Kaplumbağalar için UVB ışığı gerekir, bir de kuru bir bölge lazım. Su 24–28 derece olmalı. Kuru alan, yani UVB’nin olduğu bölge ise 30 ila 32 derece olmalı. Yem olarak canlı yem isterseniz kan kurdu ya da su böceği larvası olabilir. Normal yem için pellet, marul, kabak veya salatalık verebilirsiniz. Yavrulara günde 1–2 kez, yetişkinlere günde 1 kez verirseniz yeterli olur.
Yok hocam, bu normal su kaplumbağası için. Kara kaplumbağası için de hemen yazayım.Kara kaplunbağası içinmi
Hocam, kara kaplumbağası için akvaryum yerine teraryum olması gerekir. Kazabilmesi için zeminde toprak ve kum gibi ögeler bulunmalıdır. UVB ışığı yine şarttır. Isı lambası ile sıcak olan bölge 30–32 °C, genel ortam sıcaklığı ise 22–26 °C olmalıdır. Ayrıca içmesi için bir su kabı bulundurulmalıdır. Beslemeyi de marul, roka, kabak ve salatalık gibi sebzelerle yapabilirsiniz.Kara kaplunbağası içinmi
Hocam, arabada götürecekseniz bu kaplumbağalar sıcaklığa ve strese çok duyarlıdır. Onları karşılayacak şekilde güvenli bir kapta taşımanız ve kaçamamaları önemli. En güvenlisi, kaçamayacak kadar kapalı ve hava delikleri olan bir kutu kullanmak. İçine de kaymamaları için havlu gibi bir materyal koyarsanız olur. Ancak uzun yolculuklarda strese girebilirler.Yolculuklarda yanımda yavru kaplunbağa götürebilirmiyim
İyi hobiler hocam.Teşekkürler