Kaplumbağalı, Bitkili ve Salyangozlu Akvaryum

Kralperen

Yumurta
Üye
Güzel bir akvaryum yapmak istiyorum kendime. Su kaplumbağası, taşlar, bitkiler ve pisliği temizlemesi için salyangoz almayı düşünüyorum. Temizliği nasıl olmalı, hangi bitkileri almalıyım, kaplumbağanın yanında hangi balıklar veya karidesler yaşar?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba,

Kaplumbağalar pis hayvanlardır, çok yerler çok dışkılarlar. Bunun için filtre olması şart. Ayrıca ek bilgi olsun, salyangozlar yosun ve fazla gelen yemleri yemek dışında faydası yoktur. Suyu temizlemezler, aksine onlar da çok dışkıladığı için suyu daha fazla kirletirler. Maalesef bitkileri söküyorlar, balıklar da av olacaktır. Saz türlerini deneyebilirsiniz. Hem sağlam kök saldığı için hem de hızlı gelişim gösterdiği için belki olabilir.

V

Vedad

güzel bir akvaryum yapmak istiyorum kendime
su kaplumbağası taşlar bitkiler ve pisliği temizlemesi için salyangoz almayı düşünüyorum temizliği nasıl olmalı hangi bitkileri almalıyım kaplumbağanın yanında hangi balıklar veya karidesler yaşar
Kaplumbağa yavru ise çok sorun çıkmaz fakat büyüdüğünde balıklara sataşır. Ayrıca tabanda ki taşlar kumlar vs. Kaplumbağalarda göz ve kulak enfeksiyonuna yol açabilir.

Kralperen

Yumurta
Üye
teşekkür ederim tabanda ne kullanmalıyım akvaryum kaç lt olmalı

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kalın taneli dere kumu kullanmanızı öneririm, kaplumbağalar sindirime yardımcı olması için kum ya da taş yiyebiliyorlar. Yani ne çok büyük olsun kullanacağınız malzeme ne de çok ince. Akvaryum boyutu da kaplumbağanızın boyuna göre ayarlamanız lazım. Ayrıca belirtmek isterim ki kaplumbağa bakımı kolay değil. Çok pistirler ve ısıtıcı-uvb lamba şarttır.

justbecalmdown

Yumurta
Üye
yaklaşık 5 yıl akvaryumda kırmızı yanaklı kaplumbağa baktım, her türlü o sazlarımı tilki kuyruklarımı parçaladı bitkili tatlı su kaplumbağası akvaryumu yapmak çok zor ve acayip ürkütücü çünkü gece yatıyorsun her şey çok güzel ama sabah kalkınca ne sazlar yerli yerinde ne de diğer bitkiler o yüzden bence su dışını bitkilendir su içi bitkisiz sade bırak

V

Vedad

Kaplumbağa olacaksa tabanda silis kum kullanılmalı, altarnatif çok fazla yok.
Kalın taneli dere kumu kullanmanızı öneririm, kaplumbağalar sindirime yardımcı olması için kum ya da taş yiyebiliyorlar. Yani ne çok büyük olsun kullanacağınız malzeme ne de çok ince. Akvaryum boyutu da kaplumbağanızın boyuna göre ayarlamanız lazım. Ayrıca belirtmek isterim ki kaplumbağa bakımı kolay değil. Çok pistirler ve ısıtıcı-uvb lamba şarttır.
Dere kumu kullanılması çok riskli, denendi onaylandı 😁 dediğiniz gibi kaplumbağalar suyu çok kirletir, o dışkılar ve artıklar kumun arasına girerek çoğalabilir. Suya kötü koku yayar.

V

Vedad

Dediğim gibi kaplumbağa yavru ise minimum 30lt. Fakat çok hızlı büyüdükleri için doğru orantılı olarak akvaryum büyütülmeli. Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. 500, 600 e kadar çıkar bu sayı.