Hocalarım merhaba, dün bir anda kaplumbağa aldım. Elimde “turtle stick” yem var. Bu yemi kırarak mı vermem gerekiyor yoksa direkt suya mı atmalıyım? Kırmayı denedim fakat çok sert.
En kısa zamanda doğru yaşam alanını oluşturun.Ben almanız gerekenleri söyleyeyim alamam diyorsanızda iade edin bu hayvanların bakımı kolay değil 25-30 cm boylara ulaşıyorlar.
Teşekkür ederim bı bilgiler için. Hepsini şimdi alamazsam bile sonraya doğru almaya çalışacağım.En kısa zamanda doğru yaşam alanını oluşturun.Ben almanız gerekenleri söyleyeyim alamam diyorsanızda iade edin bu hayvanların bakımı kolay değil 25-30 cm boylara ulaşıyorlar.
100 w ısıtıcı
Filtre(Ömürlük olması açısından dış filtre öneririm çok pisletiyorlar daha küçük olduğundan bir iç filtrede iş görebilir ama kısa sürede işlevsiz kalır)
Kuru alan
Kuru alanı ısıtması için 50-60 W halojen ampül bunu bağlamak için metal çanaklı ve seramik duylu akrobat lamba kullanılır genelde.
7 cm den sonra uvb 5.0 a ihtiyacınız var yoksa kabuk yapısı bozulur.
Petshopta plastik ölüm kaplarında bakıldığı için derin suya hemen adapte olamaz o boydaki hayvan için 15 cm de tutun şimdilik su seviyesini.
Yem olarak Sera Raffy P ve gammarus almalısınız.
Akvaryumda bitki vesaire kullanmayınız herşeyi yok etme eğilimleri var sadece silis kum kullanmanız yeterli.
En kısa zamanda temin edin.Hepsini alamam diyorsanız hayati şeylere öncelik verebilirsiniz.Filtre şimdilik aşırı mühim değil küçük zaten hayvan.Isıtıcı+Kuru alan(Kendinizde yapabilirsiniz bir çok yolu var)+Halojen ampülü temin edin.Isıtıcıyı 28 e ayarlayın.Varsa kafanıza takılan bir şey sorabilirsiniz.Teşekkür ederim bı bilgiler için. Hepsini şimdi alamazsam bile sonraya doğru almaya çalışacağım.
Hocam almam gerekenleri toplu liste haline getirip hepsinin varsa linkini atabilirmisiniz zahmet olmazsa?En kısa zamanda temin edin.Hepsini alamam diyorsanız hayati şeylere öncelik verebilirsiniz.Filtre şimdilik aşırı mühim değil küçük zaten hayvan.Isıtıcı+Kuru alan(Kendinizde yapabilirsiniz bir çok yolu var)+Halojen ampülü temin edin.Isıtıcıyı 28 e ayarlayın.Varsa kafanıza takılan bir şey sorabilirsiniz.
Bu saydıklarımı 1000 lira civarına temin edebilirsiniz belki daha ucuza.
1 saate atarım hocamHocam almam gerekenleri toplu liste haline getirip hepsinin varsa linkini atabilirmisiniz zahmet olmazsa?
Birde hocam aldığım petshop bana büyümez bu boyutlarda kalır demişti.Siz 25-30 cm diyorsunuz eminmisiniz acaba.En kısa zamanda doğru yaşam alanını oluşturun.Ben almanız gerekenleri söyleyeyim alamam diyorsanızda iade edin bu hayvanların bakımı kolay değil 25-30 cm boylara ulaşıyorlar.
100 w ısıtıcı
Filtre(Ömürlük olması açısından dış filtre öneririm çok pisletiyorlar daha küçük olduğundan bir iç filtrede iş görebilir ama kısa sürede işlevsiz kalır)
Kuru alan
Kuru alanı ısıtması için 50-60 W halojen ampül bunu bağlamak için metal çanaklı ve seramik duylu akrobat lamba kullanılır genelde.
7 cm den sonra uvb 5.0 a ihtiyacınız var yoksa kabuk yapısı bozulur.
Petshopta plastik ölüm kaplarında bakıldığı için derin suya hemen adapte olamaz o boydaki hayvan için 15 cm de tutun şimdilik su seviyesini.
Yem olarak Sera Raffy P ve gammarus almalısınız.
Akvaryumda bitki vesaire kullanmayınız herşeyi yok etme eğilimleri var sadece silis kum kullanmanız yeterli.
Klasik petshop yalanıdır satmak için bunu söylerler.Ölüm kaplarında bakılan hayvanlar yarım parmak suda büyümez tabi ki satana kadar az beslerler büyümemesi için.Zamanında insanlar büyüyen kaplumbağaları zapt edemediği için doğaya saldılar o yüzden şuan satışı yasak.İstilacı tür diye geçer.Malzemeleri atacağım kusura bakmayınBirde hocam aldığım petshop bana büyümez bu boyutlarda kalır demişti.Siz 25-30 cm diyorsunuz eminmisiniz acaba.
Sorun yok çalışıyorum zaten benimde aklımdan gitmiş.Klasik petshop yalanıdır satmak için bunu söylerler.Ölüm kaplarında bakılan hayvanlar yarım parmak suda büyümez tabi ki satana kadar az beslerler büyümemesi için.Zamanında insanlar büyüyen kaplumbağaları zapt edemediği için doğaya saldılar o yüzden şuan satışı yasak.İstilacı tür diye geçer.Malzemeleri atacağım kusura bakmayın
akvaryum kaç litreydi?Sorun yok çalışıyorum zaten benimde aklımdan gitmiş.
atakanpetshop.com
Teşekkür ederim.akvaryum kaç litreydi?
https://www.trendyol.com/tetra/ht-100-100-150l-100w-akvaryum-isiticisi-p-1197011 tetra kaliteli markadır daha ucuz muadilleri var petshoplarda daha ucuza bulursun
https://www.hepsiburada.com/helios-halogen-ampul-52-w-pm-HB00000RXID8 halojen ampül
filtre ömürlük olması açısından dış filtre daha iyi olur ama şimdilik iç filtre de iş görür.Dış filtreler konusunda çok bilgili değilim bilenler öneri yapabilir.
Kuru alanı kendin de yapabilirsin uğraşmam diyorsan kaplumbağa rampalarından al.
https://atakanpetshop.com/sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-100-ml-18-gr
![]()
Sera Raffy I Kaplumbağa Yemi 100 ml 12 gr
Sera Raffy I Kaplumbağa Yemi 100 ml 12 gr en kaliteli ve uygun fiyatla atakanpetshop.com'da! Hızlı kargo ve güvenli alışveriş ayrıcalıklarıyla ihtiyaçlarınızı indirimli fiyatlarla karşılayın!atakanpetshop.com
Başka bir şey gereklimi?akvaryum kaç litreydi?
https://www.trendyol.com/tetra/ht-100-100-150l-100w-akvaryum-isiticisi-p-1197011 tetra kaliteli markadır daha ucuz muadilleri var petshoplarda daha ucuza bulursun
https://www.hepsiburada.com/helios-halogen-ampul-52-w-pm-HB00000RXID8 halojen ampül
filtre ömürlük olması açısından dış filtre daha iyi olur ama şimdilik iç filtre de iş görür.Dış filtreler konusunda çok bilgili değilim bilenler öneri yapabilir.
Kuru alanı kendin de yapabilirsin uğraşmam diyorsan kaplumbağa rampalarından al.
https://atakanpetshop.com/sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-100-ml-18-gr
![]()
Sera Raffy I Kaplumbağa Yemi 100 ml 12 gr
Sera Raffy I Kaplumbağa Yemi 100 ml 12 gr en kaliteli ve uygun fiyatla atakanpetshop.com'da! Hızlı kargo ve güvenli alışveriş ayrıcalıklarıyla ihtiyaçlarınızı indirimli fiyatlarla karşılayın!atakanpetshop.com
6-7 cm kabuk boyuna geldiğinde uvb gerekli 5.0 olacak şekilde daha erken.Filtreyi saatte en fazla 10 kere çevirecek şekilde seçTeşekkür ederim.
Başka bir şey gereklimi?
Teşekkür ederim hocam.6-7 cm kabuk boyuna geldiğinde uvb gerekli 5.0 olacak şekilde daha erken.Filtreyi saatte en fazla 10 kere çevirecek şekilde seç
Hocam, kuru bölgeyi nasıl yapacağım? Aslında mıknatıslı bir akvaryum temizleyicim var. Petshoptayken kaplumbağalar onun üzerine çıkıyordu, fakat bende hiç çıkmıyorlar. Kendim nasıl kuru bir bölge yaparım ve bu suyun hangi seviyesinde olmalı?6-7 cm kabuk boyuna geldiğinde uvb gerekli 5.0 olacak şekilde daha erken.Filtreyi saatte en fazla 10 kere çevirecek şekilde seç
Kuru alanın üstünde ısıtma lambası olmazsa çıkmazlar.Su sıcaklığı 28 derece kuru alan sıcaklığı 32 derece civarında olmalı.Isı regülasyonu sağlanmadığında çıkma eğilimi göstermezlerHocam, kuru bölgeyi nasıl yapacağım? Aslında mıknatıslı bir akvaryum temizleyicim var. Petshoptayken kaplumbağalar onun üzerine çıkıyordu, fakat bende hiç çıkmıyorlar. Kendim nasıl kuru bir bölge yaparım ve bu suyun hangi seviyesinde olmalı?
Araya giriyorum kusura bakmayın, Tamamen bilgi amaçlı soruyorum, Bu su kaplıumabağalaırnı sadece kuru yem ile besleyen gördüm bunlar canlı yem, ve sebze tarzı şeyler de gerekmiyor mu olarak?Kuru alanın üstünde ısıtma lambası olmazsa çıkmazlar.Su sıcaklığı 28 derece kuru alan sıcaklığı 32 derece civarında olmalı.Isı regülasyonu sağlanmadığında çıkma eğilimi göstermezler
Canlı yem verilebilir belirli periyotlarla ama zorunlu değil.Yavrularda sera raffy P ve Gammarus kullanıyorum raffy p içeriği karışık bitkisel yem ihtiyacını da karşılıyor.Yavrular biraz ağırlıklı etçil beslenirler büyüdükçe vegan ağırlıklı beslenirler.Haftada 2 kez kıvırcık veriyorum büyüme dönemlerinde sebzeye alışsınlar diye.Etçil yemi direkt kesmek yem reddine sebep olabiliyor büyüdüğünde.Araya giriyorum kusura bakmayın, Tamamen bilgi amaçlı soruyorum, Bu su kaplıumabağalaırnı sadece kuru yem ile besleyen gördüm bunlar canlı yem, ve sebze tarzı şeyler de gerekmiyor mu olarak?
Bearded dragonlara benziyorlar biraz da beslenme şekilleri. İlerde akvaryum kurmak için yer bulursam net kaplubağa alacağım bilgi için teşekkürler. Yalancı petshoplar helak olurlar umarım.Canlı yem verilebilir belirli periyotlarla ama zorunlu değil.Yavrularda sera raffy P ve Gammarus kullanıyorum raffy p içeriği karışık bitkisel yem ihtiyacını da karşılıyor.Yavrular biraz ağırlıklı etçil beslenirler büyüdükçe vegan ağırlıklı beslenirler.Haftada 2 kez kıvırcık veriyorum büyüme dönemlerinde sebzeye alışsınlar diye.Etçil yemi direkt kesmek yem reddine sebep olabiliyor büyüdüğünde.