Kaplumbağa Günlüğü

omerfaruk_

Majör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba dostlar,
uzun süreden sonra kendime bir günlük açmak istedim. Bu günlükte ağırlıklı olarak birkaç ay önce sahiplendiğim kaplumbağamın gelişmelerini paylaşmak istiyorum. Tabii ki arada elimdeki balık, karınca vb. canlıları da paylaşmaya çalışacam. Ufaktan kendisini tanıtmak gerekirse tahmini 4-5 aylık bir su kaplumbağası. Kendisini sahiplendiğimde kabuğu ciddi derecede sıkıntılı ve doğada hayatta kalamayacak haldeydi. D3 kalsiyum, 5.0 uvb ve ısıtıcı lamba ile kendisini oldukça toparlattım. Şuan sağlık durumu oldukça iyi ve bundan sonraki hayatına benimle beraber devam edecek. Bahsettiğim gibi 5.0uvb ve ısıtıcı lambayla beraber 50 litrelik iç filtreli bir tankta kalıyor. İlerleyen zamanlarda canlı büyüdükçe gerek akvaryumda, gerek tasarımında değişikliklere beraber gideceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan kendisinin fotoğrafını ekliyorum.
Not: Kendisinin ismi Beşiktaş sevdamdan dolayı ''Rafa Silva'' oldu.

kaplumbağa1.jpg

Ekli dosyalar

• kaplumbağa2.jpg
    kaplumbağa2.jpg
    50.8 KB · Görüntüleme: 5

KingCat

Replete
Üye
Merhaba dostlar,
uzun süreden sonra kendime bir günlük açmak istedim. Bu günlükte ağırlıklı olarak birkaç ay önce sahiplendiğim kaplumbağamı paylaşmak istiyorum. Tabii ki arada elimdeki balık, karınca vb. canlıları da paylaşmaya çalışacam. Ufaktan kendisini tanıtmak gerekirse tahmini 4-5 aylık bir su kaplumbağası. Kendisini sahiplendiğimde kabuğu ciddi derecede sıkıntılı ve doğada hayatta kalamayacak haldeydi. D3 kalsiyum, 5.0 uvb ve ısıtıcı lamba ile kendisini oldukça toparlattım. Şuan sağlık durumu oldukça iyi ve bundan sonraki hayatına benimle beraber devam edecek. Bahsettiğim gibi 5.0uvb ve ısıtıcı lambayla beraber 50 litrelik iç filtreli bir tankta kalıyor. İlerleyen zamanlarda canlı büyüdükçe gerek akvaryumda, gerek tasarımında değişikliklere beraber gideceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan kendisinin fotoğrafını ekliyorum.
Not: Kendisinin ismi Beşiktaş sevdamdan dolayı ''Rafa Silva'' oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 62216
Takipteyizzz. 😍 😍
Umarım sağlığı daha da iyi olur. :love:

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Takibe alındı 😉🥰

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Benim de vardı böyle bir miniğim, firar etti. Sağlıklı bir uzun ömrü olsun sizinle. Çok güzel arkadaş oluyorlar.❤️🍫