Kanatlı kraliçe karıncam yumurtladı

otsavas

Pupa
Üye
Yuva ağzına uzak bir yerde Messor kraliçesi bulmuştum. Belki kanatlarını döker diye tüpe aldım ve 5-6 gün içinde sadece 1 kere kontrol ettim. Şimdi baktığımda yumurtlamıştı ama kanatlarını dökmemişti kanatlı kraliçeler kanatlarını dökmeden yumurtlayıp daha sonra kanat dökebiliyor mu yoksa bunlar döllenme olmadığı için prens yumurtası mıdır?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bazen kraliçeler kanat dökmeden yumurta verebilir.Nadir bi durumdur ama yaşanıyor.Sonrasında dökmez büyük ihtimalle o şekilde kalır.Yumurta verdiyse ve geliştirirse bi sorun yok.Bende Lasius var oda aynı şekil çok minik bi döküm yaptı sonra yumurtladı ama geri yedi.Bi sorun olacağını sanmıyorum.Yaptığınız gibi aralıklı olarak kontrol edin ve yumurtaları takip edin.(prens yumurtası kısmı hakkında bilgim yok)

creal

Media
Üye
Yuva ağzına uzak bir yerde Messor kraliçesi bulmuştum. Belki kanatlarını döker diye tüpe aldım ve 5-6 gün içinde sadece 1 kere kontrol ettim. Şimdi baktığımda yumurtlamıştı ama kanatlarını dökmemişti kanatlı kraliçeler kanatlarını dökmeden yumurtlayıp daha sonra kanat dökebiliyor mu yoksa bunlar döllenme olmadığı için prens yumurtası mıdır?
Karıncalarda haplodiploidi sistemi görülür. Bu sistemde döllenmiş yumurtalar diploid (2n kromozom setine sahip) olup, bunlardan kraliçe veya dişi işçi karıncalar gelişir. Döllenmemiş yumurtalar ise haploid (tek n kromozom setine sahip) olup, yalnızca erkek (prens) karıncalar oluşur. Kraliçenin döllenip döllenmediğini anlamanın tek yolu, ilk bireyin yumurtadan çıkmasını beklemektir. Kanatlara sahip döllenmiş karıncalarda görülebilir.

PİLOT

Larva
Üye
Kanka çok nadir bir olay kanat dökmeden yumurtlama ama ne güzel işte sanada denk geldi