Merhabalar, birkaç dakika önce kanatlı bir kraliçe buldum (prenses), acaba daha önce prenses ile koloni kurmuş olan var mı ve bu mümkün mü?
Prensesler sadece prens üretebiliyor ve ürettikleri prenslerle çiftleşebileceklerini sanmıyorum; olursa da sağlıklı bir koloni kurulacağını düşünmüyorum.Merhabalar, birkaç dakika önce kanatlı bir kraliçe buldum (prenses), acaba daha önce prenses ile koloni kurmuş olan var mı ve bu mümkün mü?
Bulduğunuz karınca kanatlarını dökmemişse uygun bir test tüpü hazırlayıp 1 hafta bekleyin. Bu 1 haftanın sonunda yumurtlarsa veya kanatlarını dökerse kraliçedir, besleyebilirsiniz. Eğer kanatlarını dökmezse ya da yumurtlamazsa prensestir doğaya bırakabilirsiniz. Çok sık kontrol etmemeye çalışın. Hatta beklettiğiniz bir hafta boyunca hiç rahatsız etmemeye çalışın.Merhabalar, birkaç dakika önce kanatlı bir kraliçe buldum (prenses), acaba daha önce prenses ile koloni kurmuş olan var mı ve bu mümkün mü?
Neden herkese doğaya bırakın deniyor doğaya bırakmak hayvanı sadece ölüme terk etmek olur🤔Bulduğunuz karınca kanatlarını dökmemişse uygun bir test tüpü hazırlayıp 1 hafta bekleyin. Bu 1 haftanın sonunda yumurtlarsa veya kanatlarını dökerse kraliçedir, besleyebilirsiniz. Eğer kanatlarını dökmezse ya da yumurtlamazsa prensestir doğaya bırakabilirsiniz. Çok sık kontrol etmemeye çalışın. Hatta beklettiğiniz bir hafta boyunca hiç rahatsız etmemeye çalışın.
Hayvanın yaşam amacı çiftleşip koloni kurmak. Bunu elle yapmak mümkün değil; bir prensesi insan eli ile prensle çiftleştirebilmek mümkün değil diye biliyorum. Doğaya salıp şansını orada denemesi en uygunu.Neden herkese doğaya bırakın deniyor doğaya bırakmak hayvanı sadece ölüme terk etmek olur🤔
Doğaya geri bıraktığımızda az olsa da çiftleşme ihtimali oluyo çiftleşemezse de yapacak bişey yok toprağa vitamin olur en azından.Neden herkese doğaya bırakın deniyor doğaya bırakmak hayvanı sadece ölüme terk etmek olur🤔
Tüpü yuva olarak gördüğünde çıkmak istemez, ondan dolayı sakinleşir herhâlde.Kraliçe pamuğu zorluyor, galiba çıkmaya çalışıyor, bu geçici bir şey midir? (farklı kraliçe, döllenmiş tetramorium)
Stresten dolayı yapıyor kendi haline bırakın test tüpünü yuva olarak benimsesin.Kraliçe pamuğu zorluyor, galiba çıkmaya çalışıyor, bu geçici bir şey midir? (farklı kraliçe, döllenmiş tetramorium)