Kanat mı döküyor

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Dün öğlen saatlerinde bulduğum kanatlı ama çiftleştiğini düşündüğüm kraliçeleri kaplara koymuştum ve kanat dökmeleriyle alakalı bir konu açmıştım. Bugün az önce okuldan gelince "bir bakayım kanat dökmüşler mi?" Dedim ve kabı açtım fakat kraliçe kanatlarını havaya doğru dikmişti ve yerde yürümüyor sürünüyordu. Yani kap da biraz pürüzsüz ama ayaklarıyla yerde sürünüyor ve kanatları dik bir şekilde. Hareketleri aktif, ayaklarını yürürkenki hızında hareket ettiriyor yani hızı nirmal gibi ama bildiğiniz kapta sürünüyor. Sadece fotoğraf ekleyebiliyorum fakat video özelden atılabiliyorsa yardımcı olabileceklere atabilirim. Ben kanat döktüğünden diye düşünüyorum ama sürünüyor falan emin de olamadım

Ekli dosyalar

• IMG_20220404_163356.jpg
    IMG_20220404_163356.jpg
    28.2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20220404_163342.jpg
    IMG_20220404_163342.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20220404_163339.jpg
    IMG_20220404_163339.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20220404_164240.jpg
    IMG_20220404_164240.jpg
    15.6 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20220404_164230.jpg
    IMG_20220404_164230.jpg
    11.1 KB · Görüntüleme: 9

EArslan

Phragmotic
Üye
Kabın etrafını kağıt vb birşey ile kapatmadıysan veya kap bir kraliçe için çok büyükse strese girmiş olabilir. Sürtünmesi eğerki sen bulmadan önce ezildiyse o yüzden de olabilir. Benim bir kraliçem öyleydi ama bulmadan önce ne oldu bilmiyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ve görsellerde gördüğüm kadarıyla nemli alan yok. Eğer nemli bir alan yoksa oluşturmalısınız.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Kabın etrafını kağıt vb birşey ile kapatmadıysan veya kap bir kraliçe için çok büyükse strese girmiş olabilir. Sürtünmesi eğerki sen bulmadan önce ezildiyse o yüzden de olabilir. Benim bir kraliçem öyleydi ama bulmadan önce ne oldu bilmiyorum.
Yok ben ilk aldığımda kanatları yapışıktı yani daha doğrusu dik değildi. Dediğiniz gibi kap büyük ama tamamen karanlıkta ve idareten test tüpü alana kadar bekletiyorum. En geç yarın bu saatte elimde olur. Ve muhtemelen dediğiniz gibi kendini sürterek kanatlarını çıkartmaya çalışıyor muhtemelen. İsterseniz video atsam ve tekrar yorumlasanız olur mu?

Ha yok ışık yokken sabit duruyor ışığı açınca dediğiniz gibi stresse giriyormuş ama şimdi videoyu çektim ve geri koyacağım

Ve görsellerde gördüğüm kadarıyla nemli alan yok. Eğer nemli bir alan yoksa oluşturmalısınız.
https://streamable.com/dv8qcl

Son düzenleme:

EArslan

Phragmotic
Üye
Yok ben ilk aldığımda kanatları yapışıktı yani daha doğrusu dik değildi. Dediğiniz gibi kap büyük ama tamamen karanlıkta ve idareten test tüpü alana kadar bekletiyorum. En geç yarın bu saatte elimde olur. Ve muhtemelen dediğiniz gibi kendini sürterek kanatlarını çıkartmaya çalışıyor muhtemelen. İsterseniz video atsam ve tekrar yorumlasanız olur mu?

Ha yok ışık yokken sabit duruyor ışığı açınca dediğiniz gibi stresse giriyormuş ama şimdi videoyu çektim ve geri koyacağım

https://streamable.com/dv8qcl
Dediğim gibi bu kap tek bir kraliçe için aşırı büyük.
Kraliçeler kanatlarını kendileri kopartırlar. Sürtünerek veya ağzıyla kopartarak.

Zaten ışık karıncaları strese sokar çünkü bu hayvanlar normalde toprağın altında ışık olmadan yaşıyorlar.
Test tüpü elinize ulaşır ulaşmaz hemen nemli alan oluşturun, etrafına kağıt vb birşey ile hiç ışık almayacak şekilde kapatın ve kraliçeyi transfer edin. Yaklaşık 1 hafta hiç rahatsız etmeden test tüpünü sabit duracağı bir yere koyun.

Son düzenleme: