Merhabalar, myrmecina graminicola beslediğim ve işçi almayı başardığım bir tür. Eğer bakım koşulları hakkında bilgiye ihtiyacınız olursa bana ulaşabilirsiniz. Ek olarak forumda "Bulduğunuz kraliçeler" konusuna bulduğunuz tarihi eklerseniz sevinirim.Günlük 10
Bugün 3 tane prenses buldum Eskişehir'de ama bili elimden kaçdı hepsi yanyanaydı ve tıpatıp aynıydı bu yüzden geriye kalan 2 tanesini tek bir test tüpüne koydum sanırım multiqueen deniycem ayrıca türünü hayla bilmiyorum ama bence en yakın tahmin
Myrmecina Graminicola çünkü şekli ve rengi uyuyor sizden isteğim bu türün bakımının nasıl olduğu ve multiqueen yapabilirmiyim yoksa yapamazmıyım söylemeniz.
Destekleriniz için teşekkürler 😁
Ayrıca bu akşam Ankara'ya geri dönüyorum trenle.
İşte karıncalar;
Ekli dosyayı görüntüle 41484
Düzenleme:Sanırım nadir bir tür çünkü internette pek bir bilgi yok.
Şekerli su enerji için gereklidir. Sizin protein takviyesi yapmanız gerekiyor.Yeni bulduğum kraliçe karıncalar(myrmecina graminicola cinsi) claustral olmadığı için(yani ilk işçiye kadar beslemeye ihtiyaç duyuyor.) onlara da şekerli su vermeyi denedim ama
pamukda kazdıkları yerden çıkmıyorlar.
(Not:Yaşadıklarına eminim hareket ediyorlar ama çıkmıyorlar.)
İşte kazdıkları yeri gösteren fotoğraf;
Sizce bu normal mi?
Birde şekerli suyu koyduğumu gösteren fotoğraf;
Acaba türünü yanlış mı biliyorum diye biraz korkuyorum ayrıca benim gibi bir acemiyede uygun bir tür değil ve hiçbir şekilde canlı yemim olmadığı için napabilirim bilemiyorum.😞
Eğer önceden claustral olmayan türe bakmış biri yardım ederse sevinirim.😁
Canlı yem olmadan nasıl yapabilirim?Şekerli su enerji için gereklidir. Sizin protein takviyesi yapmanız gerekiyor.
Yumruta akı-bal karışımı deneyebilirsiniz. Bir süre idare edebilir diye düşünüyorum.Canlı yem olmadan nasıl yapabilirim?
Böyle pek sık bulunmayan bir cinsi Multi yapmak yerine ayrı bakmak daha mantıklı değil mi?Güncelleme
Buğun baya bir yürüdüm ama hiçbir prensese denk bulamadım ama ışık tuzağı yapdım şuan bir yandan onu bekliyorum birşey gelirse yazarım gelmezse yazmam.
Yeni bulduğum kraliçeler myrmecina graminicola olduğunu kesinleştirdim ancak pek hareketli değiller daha çok yanyana yatıyorlar canlı yem 2 gün sonra sipariş vericem ve ayrıca camponotus festai şiparişide vericem.
Myrmecina graminicola prenseslerinin fotoğrafları;
Bilmem o şekilde hiç düşünmedim.😐Böyle pek sık bulunmayan bir cinsi Multi yapmak yerine ayrı bakmak daha mantıklı değil mi?