Kaçak Sorunu

Emirkan

Yumurta
Üye
Lasius ve tetramorium cinsi karıncalarım için kullanmakta olduğum alttaki görselde gördüğünüz kapların kapakları ne yazık ki kaçakları engellemeye yeterli olmuyor. Şu anlık geçici bir çözüm olarak zeytinyağı ile bariyer yaptım ancak elimde pudra olmadığından zeytinyağı akma yapıyor ve bir kaç gün sonrasına kadar pudra edinebileceğimi düşünmüyorum. Engelin kapaklı olup olmaması fark etmiyor, ancak kaçakları engellemek için fikirlerinize ihtiyacım var.

77cb09cc-bc51-4a8e-b2d5-ceca736d3f8a.jpg

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kapağın ortasını dikdörtgen şeklinde kesip kapağa ters bir şekilde bariyer sürerseniz akma problemi çok olmayacaktır, havalandırma iyi olacak ve rahatça koloninizin outworldunu gözlemleyebileceksiniz.

Emirkan

Yumurta
Üye
Kapağın ortasını dikdörtgen şeklinde kesip kapağa ters bir şekilde bariyer sürerseniz akma problemi çok olmayacaktır, havalandırma iyi olacak ve rahatça koloninizin outworldunu gözlemleyebileceksiniz.
Bende başta öyle yapmayı düşünüyordum ancak ne yazık ki kapağın aralığından çıktıkları için işe yaramayacaktır. Yine de fikir için teşekkürler.

Mantis_

Yumurta
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bende başta öyle yapmayı düşünüyordum ancak ne yazık ki kapağın aralığından çıktıkları için işe yaramayacaktır. Yine de fikir için teşekkürler.
O zaman bana kalırsa daha farklı bir kutu seçmelisin. Farklı bir yöntem aklıma gelmiyor belki başka arkadaşların aklına gelebilir.

Dusk

Yumurta
Üye
kutuylakapagın brıbırıne degdıgı yerlere ınce bır sekılde eve kagıdı sılıkonla veya yapıstır kapak ustune tam oturur ve kacak en aza ındırılebılır bence messorda bu kabı kullanıyorum hıc kacak yasamadım su ana kadar ama bazen baziyerden gectıklerını goruyorum ama kapaktan gecemıyorlar

Görükremin

Yumurta
İlklerden
Üye
Sıcak silikonla o aralığı kapatmayı deniyebilirsin yada kapağı ısıtıp bükebilirsin.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Forumda bir arkadaş su ile pudra karıştırarak yapıyordu bariyeri. Bir çözüm olur belki sizin için de.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşın pudrası yokmuş zaten olsa zeytinyağı+pudra ile kolayca kaçmayı önler.
Başka konulara bakarken geldi aklıma, zeytinyağı yokmuş gibi hatırladım bir an...

Ben de farklı bir kutuya geçmenizi öneriyorum. (En azından geçici olarak)

Emirkan

Yumurta
Üye
Cevaplarınız için teşekkürler. Sanırım bir iki gün zeytinyağı ile idare edip pudra+yağ karışımı yapacağım.