Kac litrelik akvaryum gerekli olur

Emre52ege52

Replete
Üye
6 tane elma salyangozu icin kac lt lik bi alan gerekli sadece beslemek istiyorum icine herhangi bir su bitkisi koymayacagim yada bir balik yanlizca elma salyangozu bide bu salyangozlarin baska salyangozlarla yasiyor mu

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
En az 40-45 litre yapmaya çalışın, küçük canlılar değiller. Diğer salyangozlarında çoğu ile yaşarlar. Tür seçtikten sonra bu konu altında sorarsanız cevaplarız. Tankı da elinizden geldiğince büyük yapmaya çalışın.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
6 tane elma salyangozu icin kac lt lik bi alan gerekli sadece beslemek istiyorum icine herhangi bir su bitkisi koymayacagim yada bir balik yanlizca elma salyangozu bide bu salyangozlarin baska salyangozlarla yasiyor mu
@Mertali ninde belirttiği gibi çoğu salyangoz türü ile yaşarlar. Diğer salyangozlarda da olduğu gibi katil salyangozlarla yaşayamazlar. Aslında bana kalırsa tek bir tanesi için 8-10 litre bazında düşünülmelidir(litre ihtiyacı). 15 cm'e kadar büyüyorlar fakat ben o kadar büyütemedim. Maksimum 10 cm falan oldu bendekiler. Damızlık vs. alacaksan bitki almanı öneririm açıkçası.

Emre52ege52

Replete
Üye
Hepinize cok tesekkurler o zmn ben bi tank fiyatlarina bakmaya baslayayim ona gore butcem yeterse alirim tekrardan tesekkurler

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yaşadığın şehri bilmiyorum ama daha geçen hafta letgodan 30 küp akvaryumu 35tl ye aldım 2. El akvaryumlara letgo,sahibinden,dolap,facebook grupları vs... Bakarsan çok daha ucuza bulabilirsin.