Kabuk mu atıyor anlamıyorum (Grammostola pulchripes)

Ardaktc

Larva
Üye
Merhabalar. Uzun zamandır kendisiyle ilgilendiğim 1.5 yılı devirdiğimiz bir tarantulam var. Hala bombalamayı öğrenmemiş olması beni mutlu etmesi yanında deri atarken tam olarak deri döneminde mi yoksa ilgisiz mi bıraktım anlayamıyorum. Sürekli şehir dışına çıkma durumum oluyor o yüzden genelde de evde babam ilgileniyor. Bazen hayvana birden fazla un kurdu attığını ve un kurtlarını pupa şeklinde yakaladığım oluyor acaba ondan dolayımı sakin ve huysuz diye bakıyorum ama anlamıyorum. Hayvan şu an çok sakin neredeyse hareket etmiyor ama üstündeki tüy sayısı da yeterince fazla gibi. Deri mi atıyor yoksa bir hastalığımı var bilmiyorum. Abdomeni sanki yeni yemek yemiş gibi dolu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Merhabalar. Uzun zamandır kendisiyle ilgilendiğim 1.5 yılı devirdiğimiz bir tarantulam var. Hala bombalamayı öğrenmemiş olması beni mutlu etmesi yanında deri atarken tam olarak deri döneminde mi yoksa ilgisiz mi bıraktım anlayamıyorum. Sürekli şehir dışına çıkma durumum oluyor o yüzden genelde de evde babam ilgileniyor. Bazen hayvana birden fazla un kurdu attığını ve un kurtlarını pupa şeklinde yakaladığım oluyor acaba ondan dolayımı sakin ve huysuz diye bakıyorum ama anlamıyorum. Hayvan şu an çok sakin neredeyse hareket etmiyor ama üstündeki tüy sayısı da yeterince fazla gibi. Deri mi atıyor yoksa bir hastalığımı var bilmiyorum. Abdomeni sanki yeni yemek yemiş gibi dolu.
Merhabalar. Canlının yemi reddetmesi üzerine un kurtları kurt evresinin sonunda olduğu için orada gelişimini tamamlayıp pupa olmuş gibi duruyor. Demekki canlı daha fazla yem kabul etmiyor onları ya ağı ile sarıp kenara atar ya da olduğu gibi bırakır. Beslemeyi durdurmanızı tavsiye ederim. Canlının teraryumundaki nem oranını arttırmalısınız. Grammostola pulchripes zaten ağır gelişen ve oldukca sakin bir türdür. Canlınız en kısa sürede kendini molt dönemine hazırlayacaktır.

Ardaktc

Larva
Üye
Cevabının için çok teşekkür ederim. Bir de nemlendirme açısından zorluk yaşıyorum. Yavnın içine üzerinde su tutabilecek şeyleri arttırmam mı gerekir ? Yoksa delik sayısıyla mı alakalı ?

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Cevabının için çok teşekkür ederim. Bir de nemlendirme açısından zorluk yaşıyorum. Yavnın içine üzerinde su tutabilecek şeyleri arttırmam mı gerekir ? Yoksa delik sayısıyla mı alakalı ?
Kurulumunuzun nasıl bir düzenek olduğunu bilmediğimden malesef tahmin yürütmem çok zor. Teraryumun görselini eklerseniz yorum yapabilirim.

Ardaktc

Larva
Üye
Kurulumunuzun nasıl bir düzenek olduğunu bilmediğimden malesef tahmin yürütmem çok zor. Teraryumun görselini eklerseniz yorum yapabilirim.
1000088678.jpg1000088677.jpg

Bir de torfu ıslattığımdan beri torf garip mentollü bir kokuya sahip

Ekli dosyalar

• 1000088679.jpg
    1000088679.jpg
    55.7 KB · Görüntüleme: 3

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 78315Ekli dosyayı görüntüle 78316

Bir de torfu ıslattığımdan beri torf garip mentollü bir kokuya sahip
Hocam öncelikle bu canlı için bu boyutta bir kap çok fazla. Ortama alışmakta zorlanacaktır. Havalandırma deliklerini alta ve üste karşılıklı açmanız gerekiyordu pek doğru olmamış. Torf kokusuna gelecek olursak yeni aldığınız press bir cocopeatse bu koku ilk günlerde olur sonradan geçer. Burada un kurtlarının torfun içine girip kaybolma ihtimalide çok yüksek. Gözünüzden kaçsa canlıyı molt döneminde çok fazla rahatsız eder yem.

Ardaktc

Larva
Üye
Altta ve üstte karşılıkşo derken ne demek istediğinizi anlamadım. Bana görsel bir örnek verebilirseniz çok mutlu olurum. Daha önceden küçük bir yuvası vardı artık temelli bir yuva yapmak istediğimden böyle bir şey yaptım. Kurtun kaybolması konusunda da haklısınız muhtemelen öyle olucak ama kontrollü vermeye çalışacağım bakalım. Olmadı bir alt boy kaba geçiririm bunu da daha büyüdüğünde kullanırım.

kuzeyss

Larva
Rehberkolik
Üye
Altta ve üstte karşılıkşo derken ne demek istediğinizi anlamadım. Bana görsel bir örnek verebilirseniz çok mutlu olurum. Daha önceden küçük bir yuvası vardı artık temelli bir yuva yapmak istediğimden böyle bir şey yaptım. Kurtun kaybolması konusunda da haklısınız muhtemelen öyle olucak ama kontrollü vermeye çalışacağım bakalım. Olmadı bir alt boy kaba geçiririm bunu da daha büyüdüğünde kullanırım.
Çapraz havalandırma hakkında yakında bir rehber paylaşmam gerektiğini düşünmeye başladım. Bilmeyen kişi gerçekten epey fazla. Söyle özetleyeyim:
1780244516350.png
Görseldeki gibi çapraz havalandırma olduğu için içerideki durgun hava tamamen yok olur ve dengelenir. Küf spor oluşumlarını en az seviyeye indirirsiniz. Görseldeki delikleri orantısız açtım sadece düzeneği anlamanız için. Umarım açıklayıcı olmuştur