Jumping spider

Musabmirza

Yumurta
Üye
Merhabalar Phidippus regius veya audax beslemek istiyorum fakat bilgiye ihtiyacım var, yardım ederseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2454.jpeg
    IMG_2454.jpeg
    71.3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2453.jpeg
    IMG_2453.jpeg
    70.4 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2450.jpeg
    IMG_2450.jpeg
    78.2 KB · Görüntüleme: 6
Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Pupa
Üye
Merhabalar Phidippus regius veya audax beslemek istiyorum fakat bilgiye ihtiyacım var, yardım ederseniz sevinirim.
Türkiyede üretimcisi yok yada yok denecek kadar az. Sayan kişiler görüyorum ama yüksek ihtimalle sattıkları örümcek wc bir örümcek ki piyasadaki jumpinglerin %99'u wc bir canlı. Diğer yandan wc ise yem kabul edip etmeme durumunu veya beslenme videosunu satıcıdan isterseniz iyi olur.
Teorik olarak bilgim var fakat önceden beslemedim. Sadece önceden 2 hafta kadar bakımını yaptığım bir adet kurt örümceğim vardı ve boyu aynen jumping spider kadardı. Hemen hemen beslenmeleri de aynı olduğu için belki işinize yarayacak bilgiler olur. Beslenme olarak un kurdu veya meyve sineği önerilir ama meyve sineği Türkiye'de çok araştırsam da bulamadığım bir yem türü. Bu yüzden en iyi yöntem mikro un kurdu oluyor. Jumping için boyuna uygun bir teraryum yapmanız gerekli. Örneğin rahat yaşayacağı ve seyir zevkinin de yüksek olacağı ölçüler pleksiden 15x15x20h olacak şekilde bir teraryum idealdir. Daha büyüklerinde avlanma vb. sizi zorlar. Dekorlar olarak alta nem tutma için Hindistan cevizi torfu kullanmanız iyi olur. Genellikle yuvalarını teraryumun üst köşesinde bir yere yapıyorlar. Siz bir yerden 5x5 gibi bir ölçüde kapak açın ve oradan teraryuma işlem yapın. Havalandırma için yanlardan hava boşluğu açabilirsiniz. Uzunlamasına açarsanız daha rahat olur. Teraryuma dal ve canlı bitki ekleyebilirsiniz. Hatta yükseltiler ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Su ihtiyacı için teraryumu nemlendirirken yüzeyinde su damlacığı tutabilecek bir dekor seçerseniz oradan ihtiyacını rahatlıkla karşılar, hatta bitki bunun için de iyi olur. Kabuk dönemlerinde nasıl bir yol izlenmeli tam emin değilim, tecrübem yok ama stresten uzak tutulmalı ve yemleme yapılmamalı, onu biliyorum sadece.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Türkiyede üretimcisi yok yada yok denecek kadar az. Sayan kişiler görüyorum ama yüksek ihtimalle sattıkları örümcek wc bir örümcek ki piyasadaki jumpinglerin %99'u wc bir canlı. Diğer yandan wc ise yem kabul edip etmeme durumunu veya beslenme videosunu satıcıdan isterseniz iyi olur.
Teorik olarak bilgim var fakat önceden beslemedim. Sadece önceden 2 hafta kadar bakımını yaptığım bir adet kurt örümceğim vardı ve boyu aynen jumping spider kadardı. Hemen hemen beslenmeleri de aynı olduğu için belki işinize yarayacak bilgiler olur. Beslenme olarak un kurdu veya meyve sineği önerilir ama meyve sineği Türkiye'de çok araştırsam da bulamadığım bir yem türü. Bu yüzden en iyi yöntem mikro un kurdu oluyor. Jumping için boyuna uygun bir teraryum yapmanız gerekli. Örneğin rahat yaşayacağı ve seyir zevkinin de yüksek olacağı ölçüler pleksiden 15x15x20h olacak şekilde bir teraryum idealdir. Daha büyüklerinde avlanma vb. sizi zorlar. Dekorlar olarak alta nem tutma için Hindistan cevizi torfu kullanmanız iyi olur. Genellikle yuvalarını teraryumun üst köşesinde bir yere yapıyorlar. Siz bir yerden 5x5 gibi bir ölçüde kapak açın ve oradan teraryuma işlem yapın. Havalandırma için yanlardan hava boşluğu açabilirsiniz. Uzunlamasına açarsanız daha rahat olur. Teraryuma dal ve canlı bitki ekleyebilirsiniz. Hatta yükseltiler ne kadar fazlaysa o kadar iyi olur. Su ihtiyacı için teraryumu nemlendirirken yüzeyinde su damlacığı tutabilecek bir dekor seçerseniz oradan ihtiyacını rahatlıkla karşılar, hatta bitki bunun için de iyi olur. Kabuk dönemlerinde nasıl bir yol izlenmeli tam emin değilim, tecrübem yok ama stresten uzak tutulmalı ve yemleme yapılmamalı, onu biliyorum sadece.
Wc olmayan js nereden bulabilirim?

Mikrox

Pupa
Üye
Wc olmayan js nereden bulabilirim?
Türkiye'de pek bulunacağınızı sanmam. Üretim yapan kişiler belki zamanında vardı ama şu an üretim yapan kişi sayısı çok çok azdır. Varsa bende bulmak isterim ama hiç karşılaşmadım. Ki bulunsa da üretim zorluğu ve piyasadaki sayılı kişilerden biri olması nedeniyle fiyatı 100 ise 500 olacaktır.

Bir aralar bu tarz forumlarda üretmeyi deneyen kişiler olmuş. Forum ismi vermeyeyim ama link atabilirim:

Örneğin burada birisi zamanında üretim yapmayı denemiş ama sonucu yok. Yüksek ihtimalle başaramadı. Evde üretimi yapılır ama asıl sorun yavruyu büyütmektir. Şöyle düşünün; zaten bu canlı kendisi tırnak boyunda ve yavrusu da keza daha da küçük. Ev ortamında üretsek bile besleyip büyütmek neredeyse imkânsız.

Satan kişiler var, görüyorum ama hepsi yüksek ihtimalle WC canlı. Zamanında alınıp beslenmesi denenmiş ve şans eseri yem kabul edenleri satıyorlar. Kısacası piyasada 100 adet bulduysanız, neredeyse 100'ü de WC canlıdır. Çünkü üreten biri olsaydı bunu şimdiye kadar piyasaya sürmesi gerekirdi.

Ne Facebook gruplarında, ne WhatsApp gruplarında, ne Telegram gruplarında ne de başka platformlarda hiçbir yerde üreticisini görmedim. Yeni hobicilere ev üretimi diye satılıyor ama bunu kanıtlayacak bir belge veya ellerinde başka bir video yok.

Yani alırsanız da WC olacak, doğadan bulup alsanız da. Belki karşı çıkan arkadaşlar olacak ama bu canlıları birinden satın alıp onlara para kazandırmaktansa, bizzat doğadan WC almak bana daha mantıklı geliyor. (Yerel türler için doğru yerden alındıkça.)