jumping spider

halil123

Yumurta
Üye
merhaba jumping spider almak istiyorum birkaç sorum var: öncelikle nerden alabilirim un kurdu ve dışarıdan bulduğum sineklerle sağlıklı gelişebilir mi kavanozda içine birkaç dal ve yaprak koysam yeterli olur mu (kaynatılmış) fiyat ne kadar olur kaç yıl yaşar üretmek mümkün müdür (biliyorum dışarıdan alınan böcekler ilaç taşıyabiliyor) ayrıca bakımı daha kolay ve boyutları küçük olan türler varsa söylerseniz mutlu olurum

Son düzenleme:

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Sırası ile cevaplarım; Türkiye'de Jumping spider satan yoktur muhtemelen, Türkiye'de besleyen çoğu kişi WC yapıyor. Un kurdu ile gelişebilir ama küçük canlılar oldukları için mikro un kurdu gerekir ve dışarıdan alınan sinek vb. Canlılarla da gelişir ama tavsiye etmiyorum. Teraryumun içinde kimyasal içermeyen topraklar ve kaynatılmış taş, dal kullanılabilir. Satıcı hiç görmediğimden fiyat söylemem doğru olmaz. Yaşam süreleri en fazla 2 yıl oluyor diye biliyorum. Üretimi de mümkün diye hatırlıyorum ama canlıların aynı tür olması lazım ve üretimine hakim değilim. Bakımı kolay ve boyu küçük tür bilmiyorum. Daha fazla bilgi için alttaki linke tıklayabilirsiniz.