Jumper spider türü ne olabilir, nasıl bakılır?

Akronu

Yumurta
Üye
Hocalarım selam. Bugün evde tuvalette rastladım bu arkadaşa. Kendisi sanırım bir jumping spider ama örümcekler bu hobinin en bilmediğim alanlarından biri. Daha önce karıncalara falan baktım ama bu konuyu hiç bilmiyorum. Birkaç fotoğraf yükledim, hatta birinde gözleri net görünüyor. Bilen biri bana yardımcı olabilirse sevinirim. Uzunluğu 6 mm falan bu arada.

Ekli dosyalar

• 20260627_093422.jpg
    20260627_093422.jpg
    40.6 KB · Görüntüleme: 29
  • 20260627_093358.jpg
    20260627_093358.jpg
    44.6 KB · Görüntüleme: 29
  • 20260627_093357.jpg
    20260627_093357.jpg
    52.4 KB · Görüntüleme: 29
Moderatör tarafında düzenlendi:

Winnie

Larva
Üye
Türünü bilmiyorum ama rehberden jumping spiderlara nasıl bakım yapıldığını öğrenebilirsiniz

talha55

Nanitik
Üye
Hocalarım selam. Bugün evde tuvalette rastladım bu arkadaşa. Kendisi sanırım bir jumping spider ama örümcekler bu hobinin en bilmediğim alanlarından biri. Daha önce karıncalara falan baktım ama bu konuyu hiç bilmiyorum. Birkaç fotoğraf yükledim, hatta birinde gözleri net görünüyor. Bilen biri bana yardımcı olabilirse sevinirim. Uzunluğu 6 mm falan bu arada.
@hahsk @0959kedi

hahsk

Nanitik
Üye
Beslemek isterseniz, kaotik bir ortam olsa güzel olur. Kaotikden kastım karmaşık yapay veya normal dallarla (sterilize edilmiş) bir yuva yapabilirsiniz bir ağaç dalı gibi takip edeceği ve oradan oraya atlayabileceği çoklu dallar güzel olur. Zemine plastiğe değmeyecek sekilde ince katman torf kullanabilirsiniz, 30 cm'lik görüşü var av takibini yapabiliceği ve yemlik olarak pet şişe kapağı yerine kavonoz kapağı kullanabilirsiniz veya normal yemlik beslemesi basit ve güzel ek olarak bir köşeye dallar veya yapraklarla karmaşık yaparsanız iyi olur aralarına girebilmesi için. 2-3 gün ellemeyin güvenlik ağlarını örer etrafa ve yemlik olarak kullanacağınız yerin etrafına tepe yemliği çukur gibi veya yukseklik olarak aynı yaparsanız dalın altından geçerse daha iyi olur ve saklanma kesesi örmese bile yaprakların aralarına saklanır.