7 tane ortalama 7 cm dersek bu balıklara sabah ve akşam olmak üzere toplam 3 kere serpiştirebilirsin. Bu kadar yem onlara yeter. Sebebi ise japon balıklarına boyutlarıyla alakalı olarak atılması gerektiğidir. Boyutu küçükse az, boyutu büyükse çok atılmalıdır. (yanlış anlaşılmasın ben atılacak yem sayısını karşılaştırdım.)Ekli dosyayı görüntüle 29181
7 tane 5-8 cm japon balığına günde kaç sefer bu yemden ne kadar vermeliyim? (kutunun üstünde günde iki defa tüketebilecekleri miktarda verin yazıyor)Ekli dosyayı görüntüle 29184
3 adet yem onlara az gelmez mi?7 tane ortalama 7 cm dersek bu balıklara sabah ve akşam olmak üzere toplam 3 kere serpiştirebilirsin. Bu kadar yem onlara yeter. Sebebi ise japon balıklarına boyutlarıyla alakalı olarak atılması gerektiğidir. Boyutu küçükse az, boyutu büyükse çok atılmalıdır. (yanlış anlaşılmasın ben atılacak yem sayısını karşılaştırdım.)
Ne kadar atarsam atayım doymuyorlar yerdeki taşların aralarindan biseyler almaya çalışıyorlar sürekli. tane başına sabah akşam 3 tane ufalayarak atsam yeterli olur degilmi3 adet yem onlara az gelmez mi?
Japon balıklarının doyma duygusu yoktur. Tüm kutuyu boşaltsanız dahi yemeye çalışacaklardır. Fazla vermeye çalışmayın şişerek ölebilirler. Sazan gillerden olduklarından kumu ağızlarına alıp bırakıyorlardır.Ne kadar atarsam atayım doymuyorlar yerdeki taşların aralarindan biseyler almaya çalışıyorlar sürekli. tane başına sabah akşam 3 tane ufalayarak atsam yeterli olur degilmi
Siz daha iyi bilirsiniz günde 2 sefer tane başına 2 tane vermem nasıl olurJapon balıklarının doyma duygusu yoktur. Tüm kutuyu boşaltsanız dahi yemeye çalışacaklardır. Fazla vermeye çalışmayın şişerek ölebilirler. Sazan gillerden olduklarından kumu ağızlarına alıp bırakıyorlardır.
Bana kalırsa gün içinde 42 yem çok fazla
Estafurullah bence yeterli olur.Siz daha iyi bilirsiniz günde 2 sefer tane başına 2 tane vermem nasıl olur
Tane başına atmanı önermem hangi japon balığının atılan yemi ne kadar yiyeceği belli olmaz. Benim fikrimi istersen uygulayabilirsin.Ne kadar atarsam atayım doymuyorlar yerdeki taşların aralarindan biseyler almaya çalışıyorlar sürekli. tane başına sabah akşam 3 tane ufalayarak atsam yeterli olur degilmi
Sizin fikrinizi biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirimTane başına atmanı önermem hangi japon balığının atılan yemi ne kadar yiyeceği belli olmaz. Benim fikrimi istersen uygulayabilirsin.
Benim fikrim/önerim yemleri ortalama 7 cm 7 tane balığa sabah akşam toplam 6 kere akvaryumun her yanına serpiştirmenizdir.Sizin fikrinizi biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim
Knk hobiden hiç anlamadığım için toplam 6 kere derken neyi kast ediyorsun?Benim fikrim/önerim yemleri ortalama 7 cm 7 tane balığa sabah akşam toplam 6 kere akvaryumun her yanına serpiştirmenizdir.
Yemi serpiştirmek anlamında dedimKnk hobiden hiç anlamadığım için toplam 6 kere derken neyi kast ediyorsun?
TeşekkürlerYemi serpiştirmek anlamında dedim
TeşekkürlerEstafurullah bence yeterli olur.
Yeni konu açmak itemedim akvaryumum 13-15 litre arasiymis 7 balığa kaç lt bir akvaryum almaliyim ölçüleri kaça kaç olmalıEstafurullah bence yeterli olur.
Yani kast ettiğin şey sabah akşam 6 yem vermekmi(kusura bakma bı turlu anlamadım)Yemi serpiştirmek anlamında dedim
70-80 litre arası yeterli olacaktır. Ölçüleri 50x40x40H veya 50x40x35H (50cm 40cm 40cm - yükseklik-, 50cm 40cm 35cm - yükseklik-)Yeni konu açmak itemedim akvaryumum 13-15 litre arasiymis 7 balığa kaç lt bir akvaryum almaliyim ölçüleri kaça kaç olmalı
Sabah 3 yem akşam 3 kez yemleri serpiştirmekYani kast ettiğin şey sabah akşam 6 yem vermekmi(kusura bakma bı turlu anlamadım)
Olabilir anlamamış olabilirsin insanlık halidir, bu bir kusur değildirYani kast ettiğin şey sabah akşam 6 yem vermekmi(kusura bakma bı turlu anlamadım)
Çok teşekkürlerOlabilir anlamamış olabilirsin insanlık halidir, bu bir kusur değildir![]()
Knk az önce tane başı 2 yemden 14 tane attım 2 balık hiç yiyemedi zaten boyutuda küçük diğerlerine göre 4 tanesi diğerleri yemeden bitiriyor yardımcı olurmusun?Japon balıklarının doyma duygusu yoktur. Tüm kutuyu boşaltsanız dahi yemeye çalışacaklardır. Fazla vermeye çalışmayın şişerek ölebilirler. Sazan gillerden olduklarından kumu ağızlarına alıp bırakıyorlardır.
Bana kalırsa gün içinde 42 yem çok fazla
Dediğiniz gibi boyutları küçük olduğundan yem yarışına giremiyor olabilirler. Küçük balıklara suda elinizle bariyer oluşturarak besleme yapmayı deneyebilirsiniz.Knk az önce tane başı 2 yemden 14 tane attım 2 balık hiç yiyemedi zaten boyutuda küçük diğerlerine göre 4 tanesi diğerleri yemeden bitiriyor yardımcı olurmusun?
Elimi suya sokmam hayvanlar için bı sıkıntı oluşturmaz dimi birde içme suyu kullanınca hem çok masraflı hemde çok israf oluyor musluk suyunu kullanmam için bir yöntem olabilir mi?Dediğiniz gibi boyutları küçük olduğundan yem yarışına giremiyor olabilirler. Küçük balıklara suda elinizle bariyer oluşturarak besleme yapmayı deneyebilirsiniz.
Elinizi su ile yıkayıp durulayın bir sorun çıkmaz.Elimi suya sokmam hayvanlar için bı sıkıntı oluşturmaz dimi birde içme suyu kullanınca hem çok masraflı hemde çok israf oluyor musluk suyunu kullanmam için bir yöntem olabilir mi?