İzmirdeki hobidaşlarımın dikkatine

yağızalp

Nanitik
Üye
Selamlar arkadaşlar,
İzmir için hava durumunu kontrol ettiğimde; bu gece yağmurlu, ertesi gün ise sıcaklığın 16-17 °C civarında olacağı görülüyor. Bu durum uçuşların başlayabileceğine işaret ediyor.
Merak ettiğim bir konu var: Camponotus uçuşları tam olarak hangi tarihlerde yoğunlaşıyor? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

poyrasalos

Minör
Üye
Valla tam emin değilim ama 2 haftaya çoğu türlerin uçuşları başlar diye tahmin ediyorum.

Guts366

Pupa
Üye
Türkiye geneli messor uçuşu başlıyor gibi. Bugün Ankara'da 3 prens buldum uçarken. Antrenmanda olduğum için de arayamadım fazla, Konya'da iki kraliçe bulan var.

egemert

Yumurta
Üye
Kanka, ben de kraliçe karınca aramayı planlıyorum. Şu an Antalya’dayım ama birkaç günlüğüne Konya’ya da gideceğim. Bu iki şehirde kraliçe karıncaları tam olarak nerelerde bulabilirim? Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

MustafaPX

Nanitik
Üye
Kanka, ben de kraliçe karınca aramayı planlıyorum. Şu an Antalya’dayım ama birkaç günlüğüne Konya’ya da gideceğim. Bu iki şehirde kraliçe karıncaları tam olarak nerelerde bulabilirim? Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
Kanka, belli yerleri yok tamamen şans işi ama şansını artırmak için topraklı düz yollara bakabilirsin iyi şanslar🫠.