İzmirde kraliçe bulamıyorum

Çağlarumugül

Yumurta
Üye
İzmir’de 1 haftadır kraliçe arıyorum, bir türlü bulamadım. Bugün yağmur yağdı, yine bulmak için çıktım ama kaldırımlarda, sağ tarafı dağ olan bir kaldırımda yürüdüm, yine bulamadım. Nerede bulabilirim İzmir’de?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sedatettin

Media
Üye
Hocam bu şans, nasip işi, belki o gün uçmamış olabilirler siz her gün deneyin aramayı

aets

Larva
Üye
Biraz şans biraz sabır lazım. Ben hobiye başlamaya karar verdiğinde 1 ay boyunca bulamadım. Ant Nuptial Flight diye bir uygulama var Play Store'da ben ilk kraliçeni öyle bulmuştum. Direkt uçuşa denk gelmiştim hatta.

TurkistKayra

Pupa
Üye
İzmir’de 1 haftadır kraliçe arıyorum, bir türlü bulamadım. Bugün yağmur yağdı, yine bulmak için çıktım ama kaldırımlarda, sağ tarafı dağ olan bir kaldırımda yürüdüm, yine bulamadım. Nerede bulabilirim İzmir’de?
Hocam havanın nemli, rüzgarsız ve sıcak olduğu anlarda arayın. Şansınız artar. Yağmur sonrası açan güneşlerde her yer kraliçe doluyor.

chapa

Nanitik
Üye
Aradığınız saati değiştirmenizi tavsiye ederim. Akşamları ışıkların altında buluyorum rahat bir şekilde.

atako

Media
Üye
Bugün saat 20:00 22:00 arasında aradım özelikle ışıkların altına baktım ve bulamadım.
Ben şu ana kadar hiç kraliçe aramak için dışarı çıkmadım. ancak her dışarı çıktığımda da kraliçe aradım. her dışarı çıktığımda gözüm kaldırım kenarlarında olur. ben kraliçeleri mi böyle buluyorum.

chapa

Nanitik
Üye
Bugün saat 20:00 22:00 arasında aradım özelikle ışıkların altına baktım ve bulamadım.
Hocam forumdaki üyelerin şu sıralar saat kaçta kraliçe bulduğuna dikkat edebilirsin. Formica buluyorlar öğleden sonra 3 ile 5 arası. Önemli olan uçuşa denk gelmeniz. Şöyle de yapabilirsiniz. Formica ve tetramorium uçuşları olduğu için kendinize 3 4 tane koloni bulursunuz bu cinslerden ve kolonileri zaman zaman kontrol edersiniz. Havanın çok rüzgarlı olduğu zamanlarda da arama yapmanızı tavsiye etmem. Aklıma gelenler bunlar iyi hobiler.

63974.jpgSaat şuan 02.10 ve Manisa'da evimin önünde uçuş var. Gece tetramorium bulabilirsiniz bu zamanlarda.

Son düzenleme: