Öncelikle forumda ısıtıcı ped yapımı ile ilgili bir konu mevcut.
Ancak benim bahsedeceğim durumda ısıtıcı dahil her şeyi sıfırdan yapacağız.
Öncelikle bize gereken malzemeler
1.) 12V 5A adaptör ve 12V 1A adaptör
2.) Termostat kartı
3.) Rezistans tel ( paketleme makinesi teli diye geçiyor)
4.) Ytong blok
5.) Seramik klemens bağlantı aparatı
6.) Izgara olarak kullanabileceğiniz herhangi bir metal malzeme ( ben eski bilgisayar kasasının yan kısmını kullandım.)
Malzemelerin bana maliyeti
1.) Adaptörler 100 TL toplamda
2.) Termostat kartına 55 TL verdim ( baya uyguna geldi.)
3.) Rezistans telin metresi 30 TL idi ben 2m aldım. 60 TL
4.) Evin dış cephe yalıtımından kalan ytong tuğlasından yaptım, yani 0 TL verdim ben
5.) Seramik klemens biraz pahalı oldu. Tanesine 10 TL verdim. 2li olanlardan 1 tane de yeterli olur. Ben yedek almıştım. 20 TL de öyle. ( Seramik klemens ısıya ve elektrik akımına karşı dirençli olduğundan, çaydanlık ve rezistans tamircileri tarafından tercih ediliyor bağlantıda.)
6.) Izgara için para harcamadım.
Takriben 200-250 TL civarına halletmiş oldum.
Yapım kısmı ise ytong bloğun içine bir kanal açıp teli kanala döşüyoruz. Elektriğe olan bağlantısını seramik klemens ile yapıp ızgaramızı takıyoruz.
12V 5A ile telimizi, 12V 1A ile de termostatımızı çalıştıracağız. Adaptör seçimi tamamen benim kendi planıma göre oldu, ancak benim kullandığım teli 12V 2A ile de verimli ısıtmak mümkündür. Ben teli alırken 1x0.1 mm olanı aldım. Aşağıda resimde görünüyor. En incesi

Yapılmış halinin resimlerini ekledim. Devre bağlantısı için forum içi bir link ve fotoğraf ekleyeceğim.
karincaciftligim.com

Isıtıcı dahil 200-250 TL arasına mal ettim ama, ilerleyen süreçte aynı bloklardan adaptöre bağlayarak sadece tel maliyetine sistemi büyütebilme imkanı da var.
Ki bence uyguna denk geldi.
😊
Ancak benim bahsedeceğim durumda ısıtıcı dahil her şeyi sıfırdan yapacağız.
Öncelikle bize gereken malzemeler
1.) 12V 5A adaptör ve 12V 1A adaptör
2.) Termostat kartı
3.) Rezistans tel ( paketleme makinesi teli diye geçiyor)
4.) Ytong blok
5.) Seramik klemens bağlantı aparatı
6.) Izgara olarak kullanabileceğiniz herhangi bir metal malzeme ( ben eski bilgisayar kasasının yan kısmını kullandım.)
Malzemelerin bana maliyeti
1.) Adaptörler 100 TL toplamda
2.) Termostat kartına 55 TL verdim ( baya uyguna geldi.)
3.) Rezistans telin metresi 30 TL idi ben 2m aldım. 60 TL
4.) Evin dış cephe yalıtımından kalan ytong tuğlasından yaptım, yani 0 TL verdim ben
5.) Seramik klemens biraz pahalı oldu. Tanesine 10 TL verdim. 2li olanlardan 1 tane de yeterli olur. Ben yedek almıştım. 20 TL de öyle. ( Seramik klemens ısıya ve elektrik akımına karşı dirençli olduğundan, çaydanlık ve rezistans tamircileri tarafından tercih ediliyor bağlantıda.)
6.) Izgara için para harcamadım.
Takriben 200-250 TL civarına halletmiş oldum.
Yapım kısmı ise ytong bloğun içine bir kanal açıp teli kanala döşüyoruz. Elektriğe olan bağlantısını seramik klemens ile yapıp ızgaramızı takıyoruz.
12V 5A ile telimizi, 12V 1A ile de termostatımızı çalıştıracağız. Adaptör seçimi tamamen benim kendi planıma göre oldu, ancak benim kullandığım teli 12V 2A ile de verimli ısıtmak mümkündür. Ben teli alırken 1x0.1 mm olanı aldım. Aşağıda resimde görünüyor. En incesi

Yapılmış halinin resimlerini ekledim. Devre bağlantısı için forum içi bir link ve fotoğraf ekleyeceğim.
Ev yapımı ısıtıcı ped
Arkadaşlar merhaba. Birçok arkadaş anlatmamı istemiş. Malum Türkiyedeki ısıtıcı ped fiyatlarını az çok biliyorsunuzdur. Bazı arkadaşların da (benim gibi) bu fiyatları karşılayacak bütçeleri olmayabiliyor. Ben de kendi ısıtıcımı yapmaya karar verdim. Başarılı olursam anlatacağımı söylemiştim ve...

Isıtıcı dahil 200-250 TL arasına mal ettim ama, ilerleyen süreçte aynı bloklardan adaptöre bağlayarak sadece tel maliyetine sistemi büyütebilme imkanı da var.
Ki bence uyguna denk geldi.
😊
Ekli dosyalar
Son düzenleme: