Işık tuzağı

akvaryumhane

Pupa
Üye
Bir şey sorucam %30 nemde 23 derecede gece hangi tür uçuyor.Rüzgar varmı onu bile bilmiyoruz.
Şans işi hiç bulamayada bilirsin, birden 3-5 tanede tutabilirsin. Gece camponotus uçuşları çok oluyor diye biliyorum. Ama bence aramanız daha mantıklı ışık tuzağı kurup beklemek yerine. Ama "bence" her ne kadar gece karıncası diye nitelendirilsede gece uçan karınca diye bişey yok. Olsa olsa ay ışığında uçan tür diye bişey vardır.

lordqne

Pupa
Üye
Şans işi hiç bulamayada bilirsin, birden 3-5 tanede tutabilirsin. Gece camponotus uçuşları çok oluyor diye biliyorum. Ama bence aramanız daha mantıklı ışık tuzağı kurup beklemek yerine. Ama "bence" her ne kadar gece karıncası diye nitelendirilsede gece uçan karınca diye bişey yok. Olsa olsa ay ışığında uçan tür diye bişey vardır.
Benim anlatmak istediğim şey bu değerlerde karıncaların uçmayacağı birçok tür bu değerlerde uçmuyor şuana kadar ondan fazla türün uçuşuna tanık oldum yüzde 30 nem ve 23 dercede üstelik gece sıcaklık düşer zaten karıncalar uçmaz ışık tuzağına karınca geliceğini çok sanmıyorum forumda bununla ilgili onlarca konu var zaten.

lordqne

Pupa
Üye
23 derece de gayet kraliçe bulunabilir, nem de o kadar şart değil. Rüzgarsız olsun yeterli.
Nemden kastım sadece hava şartları değil toprakta önemli karıncalar hava durumunu takip edebiliyor toprak sertken hiç bir karıncanın uçucağını sanmıyorum ben arkadaşa sadece daha yüksek nemli bir zamanda bunu yapmasını söyledim ayrıca karıncalar uçtukları anki neme göre hareket ediyorlar ertesi günün nemine bakmıyorlar.Yaşadığınuz bölgede önemli ayrıca özellikle iklim siz heryerde karasal iklim yok mesela yaşadığı bölge eğerki nemliyse karıncalar uçmak için bekleyecektir.Karasal iklimdekimnem ile Akdeniz ikliminde ki nem şartları aynı değil Akdeniz'de hep nem var ben yaşadığı bölgedeki nem durumunu bilmiyorum benim yaşadığım bölgede 30 nem olmuyor bile

akvaryumhane

Pupa
Üye
Benim anlatmak istediğim şey bu değerlerde karıncaların uçmayacağı birçok tür bu değerlerde uçmuyor şuana kadar ondan fazla türün uçuşuna tanık oldum yüzde 30 nem ve 23 dercede üstelik gece sıcaklık düşer zaten karıncalar uçmaz ışık tuzağına karınca geliceğini çok sanmıyorum forumda bununla ilgili onlarca konu var zaten.
Konu üzerinde pek durmak istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, birçok kişi konuya yazdı ve konu çok üste çıktı. Şahsen, ben 20 derece havada, %19 nemde 7 adet Messor kraliçesi bulmuştum. Hatta şöyle söyleyeyim: https://karincaciftligim.com/threads/buldugumuz-kralicelerin-bulundugu-tarihler-ve-bolgeler.14578/ bu konuda bulunan kraliçelerin sıcaklık değerlerinin ve nem oranlarının değişiklik gösterdiğini görebilirsin. Bu da, ortalama olarak sıcaklığın 20 derece üstünde ve nemin %40 üstünde olduğu şartlarda — eğer rüzgar yoksa — kraliçe bulabileceğiniz anlamına gelir. Ki zaten ben de bu şartlarda birçok kraliçe buldum.

lordqne

Pupa
Üye
Konu üzerinde pek durmak istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın, birçok kişi konuya yazdı ve konu çok üste çıktı. Şahsen, ben 20 derece havada, %19 nemde 7 adet Messor kraliçesi bulmuştum. Hatta şöyle söyleyeyim: https://karincaciftligim.com/threads/buldugumuz-kralicelerin-bulundugu-tarihler-ve-bolgeler.14578/ bu konuda bulunan kraliçelerin sıcaklık değerlerinin ve nem oranlarının değişiklik gösterdiğini görebilirsin. Bu da, ortalama olarak sıcaklığın 20 derece üstünde ve nemin %40 üstünde olduğu şartlarda — eğer rüzgar yoksa — kraliçe bulabileceğiniz anlamına gelir. Ki zaten ben de bu şartlarda birçok kraliçe buldum.
Ben iklimlede alakalı diyorum ben yüzde otuz nem bile görmüyorum hangi bölgede yaşadığını bilmiyoruz bile.Değinmek istediğim konu bu kötü bir tavır sergilediysem özür dilerim.Ama belki de yaşadığı bölgede çoktan uçuşlar oldu fark ederseniz uçuş olup olmayacağını soran kişiler genelde ilide yazar.

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Bölgeye göre tabi ki de değişebilen bir durum. Ancak hava şartlarının gereksinimleri çok kritik değildir. Nem çoğu karınca için çok önemli değildir, nem olsun ya da olmasın mecbur uçarlar.

Onun haricinde aynı şehirde bile bölgesel uçuş farkları olabilir, yüksek, dağlık kesimler de aynı cins daha geç haftalar da uçabilirken alçak kesimler de daha erken uçarlar.

Ancak yine de bölgeden bağımsız olarak havanın 23 dereceyi bulması uçuş için mükemmeldir. Kraliçeler 23-25 derece aralığında daha aktif olur. Bu derecelerin üzerine çıkıldığında uçuş oranı düşmeye başlar.