Işık tuzağı hk.

EgeOzer

Larva
Üye
Merhabalar,
Gece uçuşu yapan büyük türleri (özellikle gece aktif olan Camponotus vb. kraliçeleri) yakalamak için araziye çıkıp ışık tuzağı kurmayı planlıyorum. Ancak sistem kurulumu ve ekipman seçimi konusunda tecrübeli hocalarıma birkaç soru sormak istiyorum:
Ekipman Seçimi: Işık kaynağı olarak UV (Ultra Viole / Siyah Işık) fener mi kullanmak daha etkili olur, yoksa powerbank ile çalıştırılabilen UV şerit LED veya lambalar mı? Dalga boyu (nm) olarak dikkat etmemiz gereken özel bir değer var mıdır?
Kurulum Taktikleri: Beyaz çarşaf/bez arkasına ışık yansıtma yöntemi dışında verimi artıran pratik bir kurulum taktiği var mıdır?
Lokasyon Seçimi (İzmir ve Çevresi): Şu an İzmir bölgesindeyim. Işık tuzağını şehir ışıklarından uzak, verim alabileceğimiz hangi park, koruluk veya ormanlık alanlarda kurmamı tavsiye edersiniz?
Zamanlama: Gece aramalarında saat aralığı ve nem/sıcaklık dengesi nasıl olmalıdır?
Düzeneği kurup tecrübe eden arkadaşların tavsiyelerini ve ürün önerilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!