https://ty.gl/luzpgtiocybtx Hocam bu bir öneri, bakabilirsiniz ama kesin alın diye bir söylemim yok.İyi hobiler dilerim.Merhaba, karıncalar için ısı pedi arıyorum fakat bulamadım. Ya çok yüksek sıcaklık veriyor ya da 5 6 binden başlıyor. Bir fikri olan var mı? Karınca için.
Hocam bu konuda bir şey diyemem, ancak neden modem? Isı işlemi başka bir ampul ile de bence rahatlıkla halledilebilir.Ev internetini bir kutunun içerisine koyup ısıtıcı görevi gördürebilirsin. Ben bir karton kutunun tabanını kumaşla kaplayıp bir bölümüne modemi diğer bölümüne karıncaları koyup iki aydır böyle bakıyorum. İçeriyi gayet güzel ısıtıyor ancak modem de ısınıyor. Modeminizin marka modelini internete yazıp ısıya ne kadar dayanıklı olduğuna bakmadan yapmayın ya internetiniz yavaşlar ya da elinizdeki modemden olursunuz. Ben yayacağı radyasyondan korkuyordum ancak ufak çaplı bir araştırmadan sonra yine modemin kalitesine de bağlı olarak bu kadar düşük bir radyasyonun karıncalara zarar vermeyeceğini öğrendim. Deneyecekseniz telefon kutularındaki gibi havayı içerde hapsedip vakum hissi veren bir kutu bulmaya çalışın. Ben tablet kutusu kullanıyorum dediğim gibi henüz bir zararını görmedim. Karıncalara da çok yakın konumlandırmayın yakarsınız.
Hayır hocam, evlere takılan sıradan ampullerden değil; Trendyol’da satılan ürünlerden bahsediyorum. Ama sizin öneriniz de bir çözüm olabilir.İyi hobiler dilerim.Halledilmez demedim ki. Isıtıcı pad bence de şart değil. Ben akdeniz bölgesinde yaşıyorum yıllık ortalama sıcaklık 10 derece. O yüzden en azından bu kışlık idareten modemi denedim ve gayet başarılı oldu. Ampul bağlayacaksanız devre oluşturmanız gerek. Soğuk bir bölgede yaşıyor olsam buna harcayacağım emek ve zaman yerine pad tercih ederdim. Kutunun yanından delik açıp kablolarını geçirerek modemi kapalı kutunun içinden bağlarsanız çaba sarfetmeden ampul ile aynı ısıyı elde etmiş olacaksınız. Bir de ampuller çeşit çeşit. Benim elektrik konusunda bilgim yok ama elektrik enerjisini ışıktan çok ısıya aktaran ve düşük voltajla çalışan bir ampul devresi kurmalısınız ki hem o ışık karıncaları rahatsız etmesin hem de istenmeyecek derecede ısıtmasın. Evlere takılan standart ampuller kesinlikle olmaz.