İşçilerin çoğu öldü

Xhas

Yumurta
Üye
Merhabalar, yaklaşık 2 aydır yurt dışındaydım ve koloniyi evde unutmuştum. İşçi sayısı 30 civarındaydı şuan ise 6 tane kalmış. Kraliçe yaşıyor fakat yumurta göremiyorum. Sizce ne yapmalıyım, düzelir mi?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Üzücü bı durum olmuş gerçekten. @samet_56 arkadaşımın dediklerini yapın düzelecektir inşallah.Ama bı daha ki sefere daha dikkatli olun bunlarında bı can olduğunu unutmayın.Doğadan zaten koparıyoruz hayvanları birde böyle şeyler yaşanınca pek iyi olmuyor.

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hassas bir tür ise toparlayamayabilir. Kraliçeler kurucu evreyi atlatabilmek için çok fazla efor sarf ediyor. O yüzden aynı kurucu aşamayı tekrar yaşamak aşırı strese ve yorgunluğa sebebiyet verir. Her kraliçe tekrardan koloni kurmayabiliyor. Değişken bir durum, türden türe ve kraliçeden kraliçeye değişebilir. Siz protein ve şekeri eksik tutmayın arkadaşların dediği gibi.

Xhas

Yumurta
Üye
Düzelir, her gün şekerli su verin toparlarlar. Hafta da bir kez protein (sadece canlı yem) verin, yumurta üretimi başlayacaktır zamanla.
Teşekkürler bugün şekerli su verdim. Fakat canlı yem alternatifleri vermek uygun olur mu?

Xhas

Yumurta
Üye
Rica ederim,bu alternatifler neler mesela? Bu arada koloninin cinsi nedir?
Türü lasius niger
Alternatif olarak başka forumlarda kıyma, tavuk eti verenleri gormustum. Ben verdiğimde canlı yem veriyordum şuan elimde yok onun için alternatif olur mu diye sordum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Türü lasius niger
Alternatif olarak başka forumlarda kıyma, tavuk eti verenleri gormustum. Ben verdiğimde canlı yem veriyordum şuan elimde yok onun için alternatif olur mu diye sordum.
Hayır bunlar işe yaramaz, şanslısınız lasius hızlı gelişen bir cinstir, yani toparlamaları düzenli bir bakımla uzun sürmez. Ancak bu biraz da size bağlı.

Canlı yem şart, eğer koloni de larva olsaydı saydığınız besinleri verin derdim. Ama daha eklembacaklı hemolenfini bile küçük bir miktar sindirebiliyorlarken saydığınız besinlerle çok şansınız yok. Canlı yem edinin ve bununla besleyin.

Xhas

Yumurta
Üye
Hayır bunlar işe yaramaz, şanslısınız lasius hızlı gelişen bir cinstir, yani toparlamaları düzenli bir bakımla uzun sürmez. Ancak bu biraz da size bağlı.

Canlı yem şart, eğer koloni de larva olsaydı saydığınız besinleri verin derdim. Ama daha eklembacaklı hemolenfini bile küçük bir miktar sindirebiliyorlarken saydığınız besinlerle çok şansınız yok. Canlı yem edinin ve bununla besleyin.
Cevaplarınız için teşekkür ederim, en kısa zamanda canlı yem edinecegim.