İşçiler

Magilus

Yumurta
Üye
Kış aylarında bulduğum Messor kraliçemin yumurtaları doluydu ama hiç işçisi yoktu. Havalar ısınınca biraz kuş yemi vs. ne varsa birer tane koyup kutuya koyup hiç ellememiştim. Uzun bir süredir ve bugün bir bakayım dedim ve işçilerle karşılaştım. 7-8 adet işçisi çıkmış ve çok fazla da yumurtası var. Ne yapmalıyım bundan sonra, şekerli su vereyim mi? Yiyeceklerini tazeleyeyim mi?
IMG_3271.jpegIMG_3269.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

hahsk

Nanitik
Üye
Bahsettiğiniz şeyleri verebilir ve yapabilir ek olarak protein verebilirsiniz artık.

güney2012

Media
Üye
Messorlar şekerli suyu fazla sevmez. Darı, karahindiba tohumu Chia tohumu, keten tohumu, çim tohumu gibi tohumlar verebilirsiniz. Protein vermezseniz koloni bir tık yavaş gelişiyor ancak protein verirseniz daha iyi gelişim alabilirsiniz

ali8181

Majör
Üye
Kış aylarında bulduğum Messor kraliçemin yumurtaları doluydu ama hiç işçisi yoktu. Havalar ısınınca biraz kuş yemi vs. ne varsa birer tane koyup kutuya koyup hiç ellememiştim. Uzun bir süredir ve bugün bir bakayım dedim ve işçilerle karşılaştım. 7-8 adet işçisi çıkmış ve çok fazla da yumurtası var. Ne yapmalıyım bundan sonra, şekerli su vereyim mi? Yiyeceklerini tazeleyeyim mi?
Ekli dosyayı görüntüle 78976Ekli dosyayı görüntüle 78977
Küçük bir un kurdu vermen iyi olur (ölü şekilde) larvalarını beslerler kendileri içinde gerekli zaten onun dışında önlerinden kuş yemini eksik etme şekerli suyu outworldleri olunca verirsin fazla strese sokma gayet iyi bir koloni.

Magilus

Yumurta
Üye
Messorlar şekerli suyu fazla sevmez. Darı, karahindiba tohumu Chia tohumu, keten tohumu, çim tohumu gibi tohumlar verebilirsiniz. Protein vermezseniz koloni bir tık yavaş gelişiyor ancak protein verirseniz daha iyi gelişim alabilirsiniz
bende denemek için chia tohumuyla keten tohumuda vermiştim kuru darı da verebilirim güvercinlerin yeminden. teşekkürler