İşçiler Kaçmaya Çalışıyor

SasuKe1

Majör
Üye
Dün, multi queen olan Lasius kolonime eklediğim, kraliçelerle aynı koloniden olan 2 Lasius işçisi, dünden beri hiç yumurtalarla ilgilenmedi ve sürekli pamuğu eşeliyorlar; sanki kaçmaya çalışıyorlar gibi. Ancak birçok kez hem işçiler kendi aralarında hem de kraliçeyle trophallaxis yaptılar. Sıkıntı nedir? Bu normal bir durum mu?

Mustafaf

Media
Üye
Aynı olay şuan bendede oluyor ya acıktılar :) yada anlaşamadılar ama zaten anlaşamasalar karıncalar ölmüştü büyük ihtimal.

SasuKe1

Majör
Üye
Meyve sineği verdim onu da umursamıyorlar ne yapmam lazım?

Mustafaf

Media
Üye
Bu olayla ilgili konu açtım konu yayınlandığında bakabilirsin.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bunu size konuyu ilk açtığınızda zaten söylemiştim. Trophallaxis gözlemlendiğinde birleşme başarılıdır. Kaçmaya çalışma isteği bulundukları ortamın doğal ortamlarından farklı olmasından kaynaklı.

Adaptasyon sürecinin bir kaç hafta içinde tamamlanması beklenir. Çıkış pamuğunu içeri doğru ittirip dar bir alan sağlayın.

SasuKe1

Majör
Üye
Bunu size konuyu ilk açtığınızda zaten söylemiştim. Trophallaxis gözlemlendiğinde birleşme başarılıdır. Kaçmaya çalışma isteği bulundukları ortamın doğal ortamlarından farklı olmasından kaynaklı.

Adaptasyon sürecinin bir kaç hafta içinde tamamlanması beklenir. Çıkış pamuğunu içeri doğru ittirip dar bir alan sağlayın.
Anladım, peki yemek yememeleri hakkındaki düşünceniz nedir?