İşçi Sorunu

nevzatgns19

Larva
Üye
Arkadaşlar Messor kolonimin yaklaşık 2 gün önce 4. işçisi çıktı. İşçi hâlâ kendine gelmedi, yürüyemiyor. Sebebi tüpün nem seviyesinden olabilir mi, yoksa normal bir süreç mi 2 gün? Diğer işçilerin kendine gelmesi bu kadar sürmemişti çünkü.

ahmet55

Minör
Üye
Hocam şekerli su ve tohum verdiniz mi.

nevzatgns19

Larva
Üye
Şekerli su da verdim ilk paylaştığım gün ama şuana kadar ilerleme yok. Diğer işçiler besliyor diye düşünüyorum hâlâ yaşadığı için ama arkadaş engelli muhtemelen.

omerasafoztrk5334

Pupa
Üye
Şekerli su da verdim ilk paylaştığım gün ama şuana kadar ilerleme yok. Diğer işçiler besliyor diye düşünüyorum hâlâ yaşadığı için ama arkadaş engelli muhtemelen.
Hocam bazen anı sıcaklık degisimi olduysa veya farklı bir durum bazen işçiler sakat doğabilir. Çıkan başka işçilerde aynı durum yoksa kafanıza takmayın derim ztn ilk çıkanlar nanitik olur yani ömürleri kısadir. Siz yinede gözlemlemeye devam edin farklı yeni çıkan işçilerde aynı durum var mı diye.

nevzatgns19

Larva
Üye
Hocam bazen anı sıcaklık degisimi olduysa veya farklı bir durum bazen işçiler sakat doğabilir. Çıkan başka işçilerde aynı durum yoksa kafanıza takmayın derim ztn ilk çıkanlar nanitik olur yani ömürleri kısadir. Siz yinede gözlemlemeye devam edin farklı yeni çıkan işçilerde aynı durum var mı diye.
Zaten çok takmıyorum dediğiniz gibi nanitik oldukları için. Sadece koloniye yük oluyormuş gibi geliyor o yüzden ne yapmam gerektiğini merak ettim.