Sizde değilse,düşündüğünüz nedir?bence değil .
hayır kesinlikle söylüyorum ki bu bir cataglyphis başka bir tür olma ihtimali neredeyse yok .asla emin olamam ama Cataglyphis değil
fotoğraf net değil 2.olarak böyle türlerde direk tür söylenmesi doğru değil çöl karıncaları için
Emin olamazsanız neden kesin cevaba '' bence değil'' diyorsunuz peki? Fotoğraf bulanık değil sadece uzaktan çekilmiş. 2. olarak tür söylemedim ben, cins söyledim dostum ve dediğine ek olarak Cataglyphislerde sadece morfolojiye bakılarak tür tespiti yapılabilir. Arka bacakların uzunluğuna bakarsan, işçinin boyutuna bakarsan ve abdomenin kalkık şekline bakarsan bu Kesinlikle bir cataglyphis işçisiasla emin olamam ama Cataglyphis değil
fotoğraf net değil 2.olarak böyle türlerde direk tür söylenmesi doğru değil çöl karıncaları için
direkt tür değil cins? söylendi kolaylıkla olmasada bu fotograflarla söylenebilir abdomen sivriliği ve kaldırma durumu vededuruş belli eden ilk özellikler.asla emin olamam ama Cataglyphis değil
Dostum burda ciddi birşey konuşuluyor toksiklik yapmak yerine bilgin olduğu yerde konuşsan daha iyi olur hem forum hemde bizler açısından.tabi efendim
Cok hareketli bir tur fotograf cekmesi cok zor ama yinede tesekkurlerGörsel çok uzak fakat arka bacakların uzunluğu ve abdomen kalkıklığından bende Cataglyphis olduğunu düşünüyorum